Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2012

Καυτά tips Προβόπουλου για τράπεζες και ΑΤΕ

Καυτά tips Προβόπουλου για τράπεζες και ΑΤΕ
Άνω του 90% το ποσοστό του Τ.Χ.Σ. στις τράπεζες: Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τόνισε ότι οι τέσσερις μεγάλες τράπεζας ανήκουν ουσιαστικά στο Δημόσιο.

Σε μία από τις αναφορές του, δε, σημείωσε ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το Τ.Χ.Σ. θα βρεθεί να κατέχει άνω του 90% του μετοχικού κεφαλαίου των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν συνεπάγεται ότι το Δημόσιο θα πρέπει να κάνει… κουμάντο και στις διοικήσεις των τραπεζών.

Βέβαια, η διάσπαση και η «πώληση» των υγιών στοιχείων του χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ κάτι προσφέρει και στους υφιστάμενους μετόχους της Πειραιώς. Ο βαθμός του οφέλους θα κριθεί αφού προσδιοριστούν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης…

Ενήμερα τα δάνεια των κομμάτων!: Ο κ. Προβόπουλος επιβεβαίωσε την αποκάλυψη του Euro2day ήδη από την Παρασκευή 27 Ιουλίου ότι τα δάνεια στα κόμματα που είχε χορηγήσει η ΑΤΕ μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς ως τυπικά ενήμερα!

Ο λογαριασμός θα έρθει όταν κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. ζητήσουν ρύθμιση. Το ΠΑΣΟΚ έχει αναθέσει ήδη σε ελεγκτικές εταιρείες τον έλεγχο των δανείων και της βιωσιμότητάς τους.

Βρίσκεται ένα βήμα, δηλαδή, πριν από την κατάθεση αιτήματος… κουρέματος.

Υποθήκες 20 δισ. ευρώ για δάνεια 1,8 δισ. ευρώ: Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αποκάλυψε επιστολή της Πειραιώς με την οποία γνωστοποιείται στην τράπεζα η πρόθεσή της να άρει προσημειώσεις της επί αγροτικής γης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ενός πρώτου ελέγχου, που διενήργησε η Πειραιώς, της μεταβιβάστηκαν ενήμερα δάνεια προς αγρότες 1,8 δισ. ευρώ, για τα οποία έχουν εγγραφεί υποθήκες επί αγροτικής γης και εγκαταστάσεων ύψους 20 δισ. ευρώ!

Όπου διαπιστωθεί οριστικά ότι η αξία της υποθήκης ξεπερνά την αξία του υπολοίπου του δανείου η Πειραιώς δεσμεύεται να άρει προσημειώσεις.

Ανάκτηση 2,5 δισ. ευρώ και «κομάντος» συνταξιούχοι: Τον φιλόδοξο στόχο της ανάκτησης κεφαλαίων 2,5 δισ. ευρώ από την εκκαθάριση της ΑΤΕ ανακοίνωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στη σχετική συζήτηση που διενεργήθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Προβόπουλος δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες για το ύψος των δανείων που θεωρήθηκαν επισφαλή και παρέμειναν στην υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ. Διευκρίνισε πάντως ότι η εκκαθάριση θα στελεχωθεί, προς το παρόν από υπαλλήλους της ΑΤΕ (λιγότεροι από 100), οι οποίοι συνταξιοδοτούνται μέχρι το τέλους του έτους.

Συνταξιούχοι «κομάντος»…

ΑΤΕ Leasing: Το 75% του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων της ΑΤΕ Leasing είναι σήμερα μη εξυπηρετούμενο.

Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εξηγώντας γιατί δεν συμπεριελήφθη στο υγιές χαρτοφυλάκιο, το οποίο μεταβιβάστηκε στην Πειραιώς.

Μετά τα παραπάνω στοιχεία, το ερώτημα που προκύπτει αυτόματα είναι αν διενεργήθηκε ή διενεργείται έλεγχος για τα κριτήρια και τις διαδικασίες με τις οποίες χορηγήθηκαν τα παραπάνω δάνεια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v