Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 12 2012

Eθνική συμμαχία για το… Καβούρι

Eθνική συμμαχία για το… Καβούρι
Το δρόμο για την ενιαία αξιοποίηση ολόκληρης της χερσονήσου Μικρό Καβούρι και την  πώληση του Αστέρα ανοίγει η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου Ιδιωτικοποίησης με την Εθνική Τράπεζα, που εγκρίθηκε χθες από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο Μικρό Καβούρι βρίσκονται, εκτός από το ξενοδοχειακό συγκρότημα που επιχειρεί να πωλήσει η Εθνική, η Μαρίνα Βουλιαγμένης (η διαχείριση της οποίας περνά στον Αστέρα), ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης και η Πλαζ Βουλιαγμένης.

Το συνολικό τμήμα του αιγιαλού που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, μέσω της πρώην Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων (τώρα ονομάζεται ΕΤΑΔ) φτάνει τα 2.350 μέτρα. Η απόφαση για από κοινού αξιοποίηση της χερσονήσου ανοίγει τα χέρια της τόσο Εθνικής Τράπεζας καθώς προσθέτει αξία στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, όσο και του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο μπορεί να εντάξει τα ακίνητα που διαθέτει σε ένα ενιαίο επενδυτικό πρόγραμμα. Η πώληση του Αστέρα έχει δρομολογηθεί εδώ και πολλούς μήνες, αλλά οι χαμηλές αποτιμήσεις (σε ακίνητα με τεράστια αντικειμενική αξία) αποτέλεσαν εμπόδιο στη διαδικασία.

Η χθεσινή συμφωνία αυξάνει τα περιθώρια κινήσεων της διοίκησης της Εθνικής, αλλά και της κυβέρνησης. Στον Λαιμό της Βουλιαγμένης διαθέτει πευκόφυτη έκταση 85 στρεμμάτων η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η οποία επίσης έχει αποφασίσει να την αξιοποιήσει. Εντός της έκτασης βρίσκεται το πρώτο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο που εγκαινιάστηκε το 1920.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v