Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2012

Ο Ρουμάνος, η τρόικα και η γκάφα με τα νησιά

Ο Ρουμάνος, η τρόικα και η γκάφα με τα νησιά
Στη χθεσινοβραδινή συνάντηση Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστου Σταϊκούρα με τη γνωστή τριάδα Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς και ενώ νωρίτερα το μεσημέρι η εμφανιζόμενη ως πρόταση της τρόικας για εκκένωση των νησιών με κάτω από 150 κατοίκους έχει φέρει τα πάνω κάτω στο Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών ρωτά σύμφωνα με πληροφορίες, αν η τρόικα ξέρει κάτι…

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς έβαλαν τα γέλια. Ακόμα και αυτοί οι «σκληροί» φαίνεται να αντιλαμβάνονται -όχι σε όλες τις περιπτώσεις- τα όρια.

Το θέμα όμως ετέθη. Από στέλεχος της τρόικας. Όχι υψηλόβαθμο αλλά ένα χαμηλόβαθμο στέλεχος τεχνικού κλιμακίου που είχε μεταβεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και εξέταζε πως μπορεί να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης των άγονων γραμμών.

Όταν οι άνθρωποι του υπουργείου Ναυτιλίας, λένε οι πληροφορίες, είπαν ότι το κόστος είναι ανελαστικό και εξήγησαν τις ιδιομορφίες της νησιωτικής Ελλάδας, πετάχτηκε ένας Ρουμάνος, που μετείχε στο τεχνικό κλιμάκιο με μια φαεινή ιδέα κάπως έτσι «και γιατί δεν εκκενώνεται τα νησιά με λίγους κατοίκους».

Οι δικοί μας φέρονται να τον πήραν με τις πέτρες και το θέμα τελείωσε εκεί. Το ζήτημα είναι γιατί ο υπουργός Ναυτιλίας επέλεξε να αναφερθεί στο θέμα έστω και σε ένα κλειστό τραπέζι – χωρίς δημοσιογράφους- και να ανακατέψει την …κόλαση.

Οι διαψεύσεις δεν άρχισαν να βγουν. Το Υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε πρώτο, το υπουργείο Ναυτιλίας στη συνέχεια. Μέχρι και η Κομισιόν πήρε θέση.

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας έρχεται να επιβεβαιώσει πάντως το παρασκήνιο. Όπως ανακοινώθηκε «στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ουδέποτε κανείς έθεσε τέτοιο θέμα. Σε όποιον και αν ετίθετο κάτι τέτοιο, μόνο ως πολύ κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να εκληφθεί».

Η διατύπωση είναι σαφής. Στον υπουργό Ναυτιλίας δεν ετέθη τέτοιο ζήτημα. Γενικότερα όμως είναι σαφές ότι κάποιος έκανε την «κουτουράδα» και ο υπουργός θεώρησε σκόπιμο να την αναπαράξει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v