Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 13 2012

Σφηνάκια για τράπεζες και ΕΒΖ

Σφηνάκια για τράπεζες και ΕΒΖ
Tράπεζες- Ανακεφαλαιοποίηση: Πρόταση να παραμείνει το ελάχιστο ύψος των βασικών εποπτικών κεφαλαίων (Core Tier I) στο 9% και το 2013 και να μην αυξηθεί όπως προβλέπει το Μνημόνιο στο 10% τον Ιούνιο του 2013 κατέθεσαν οι τράπεζες.

Η Τρόικα από μόνη της δύσκολα θα εγκρίνει κάτι τέτοιο μόνο για την περίπτωση των ελληνικών τραπεζών. Και αυτό γιατί έχει επιβάλει ήδη ελάχιστο Core Tier I 10% στις πορτογαλικές τράπεζες από το τέλος του τρέχοντος έτους και 12% στις ιρλανδικές τράπεζες.

Οι ελπίδες που υπάρχουν είναι μήπως υπάρξει απόφαση του EBA (European Banking Authority) με την οποία να οριοθετείται το 9% ως ελάχιστος πήχης βασικών εποπτικών κεφαλαίων για όλες τις ευρωπαικές τράπεζες.


ΕΒΖ: Αποφασισμένος να μαρκάρει στενά την ΕΒΖ εμφανίσθηκε σε χθεσινή συνέντευξή του ο ομογενείς εκ Ρωσίας επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε για τον δικέφαλο του Βορρά αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό πώλησης της ΕΒΖ.

Συγκεκριμένα γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει πρόταση εξαγοράς για το προς πώληση πακέτο μετοχών της ΕΒΖ σημειώνοντας παράλληλα ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά ενέργειας και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v