Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 31 2012

Σφηνάκια για 3Ε, ΟΠΑΠ και... Homo Economicus

Σφηνάκια για 3Ε, ΟΠΑΠ και... Homo Economicus
Coca Cola: Ακούμε ότι στην Coca Cola Hellenic προσδοκούν οφέλη της τάξης των 30 - 40 εκατ. ευρώ, ετησίως, λόγω της μείωσης του spread δανεισμού, που εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει η αλλαγή έδρας.

Σημειώνεται ότι η Coca Cola έχει λήξεις δανείων 1 δισ. ευρώ το διάστημα Σεπτεμβρίου 2013 - Ιανουαρίου 2014.


ΟΠΑΠ: Σε πελάτη της JP Morgan πέρασε το χθεσινό πακέτο 2.316.555 μετοχών ΟΠΑΠ, που αντιστοιχεί στο 0,7% του μετοχικού του κεφαλαίου.

Πρόκειται, όπως ακούμε, για μεθοδικό αγοραστή, καθώς εδώ και καιρό σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς στον τίτλο. Ως εκ τούτου, σύντομα θα αναγκαστεί να δημοσιοποιήσει τη θέση του ή μεταβολή θέσης.


HOMO ECONOMICUS:
Την αδυναμία της οικονομικής επιστήμης να παρακολουθήσει τις χαοτικές παγκόσμιες εξελίξεις αναδεικνύει το βιβλίο «Η άνοδος και η πτώση του HOMO ECONOMICUS» και ο συγγραφέας του δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδογιάννης.

«Το βιβλίο αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια διερεύνησης των αστοχιών της λεγόμενης ορθόδοξης οικονομικής επιστήμης, με έμφαση στην αποτυχία της να προβλέψει τις μεγάλες οικονομικές κρίσεις, όπως αυτές του 1929 και του 2008», τονίζει ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας, που προλογίζει το βιβλίο.

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στις 19:00 ο συγγραφέας θα παρευρεθεί σε παρουσίαση του βιβλίου (βιβλιοπωλείο η Φωλιά, Ελευθερίου Βενιζέλου 171, Ν. Ερυθραία, Καστρί), σε εκδήλωση όπου θα μιλήσουν ακόμη άνθρωποι της αγοράς όπως ο Χρήστος Αλεξάκης, ο Μανώλης Ανδριωτάκης και ο Θεόδωρος Κρίντας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v