Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2012

Σφηνάκια για Jumbo και Mermeren

Σφηνάκια για Jumbo και Mermeren
JUMBO: Σήμερα, η τακτική γενική συνέλευση της Jumbo και οι μέτοχοι της εταιρείας έχουν έναν ισχυρό λόγο να είναι χαρούμενοι.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο τίτλος έκανε νέο υψηλό δωδεκαμήνου, πριν κλείσει με μικρές απώλειες. Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η μετοχή ξεκίνησε από τα 3 ευρώ και έφτασε να τελεί υπό διαπραγμάτευση σε πάνω από 5 ευρώ.

Κατά την τελευταία τριετία -μέσα στην κρίση δηλαδή- ο τίτλος έχει καταγράψει απώλειες 36%, από τις οποίες, αν αφαιρέσει κάποιος μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου, μπορεί να συμπεράνει πως η Jumbo συγκαταλέγεται στις ελάχιστες μετοχές που προστάτεψαν σε μεγάλο βαθμό τους επενδυτές από την κρίση.

ΜΕΡΚΟ: Μικρή υποχώρηση του κύκλου εργασιών (από τα 10,53 στα 10,14 εκατ. ευρώ) και ακόμη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση καθαρών κερδών (από τα 5,2 στο 1,15 εκατ. ευρώ) σημείωσε η Mermeren Kombinat στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Δραστηριότητα της εισηγμένης είναι η εξόρυξη, επεξεργασία και διάθεση μαρμάρων και το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο είναι ένα μεγάλο λατομείο λευκού μαρμάρου στο Πρίλεπ των Σκοπίων.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της ανερχόταν στα 15,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v