Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 16 2012

Σφηνάκια για ΟΤΕ, Alpha, Αιολική και ΜΙΓΡΕ

Σφηνάκια για ΟΤΕ, Alpha, Αιολική και ΜΙΓΡΕ
Alpha Bank: Η ανακοίνωση πρόσκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης της τράπεζας έκρυβε για την αγορά μια μικρή έκπληξη.

Η Alpha ζητά από τους μετόχους να παράσχουν εξουσιοδότηση στη διοίκηση για τον καθορισμό της αύξησης κεφαλαίου με μετρητά ή με εισφορά σε είδος, καθώς και για την έκδοση μετατρέψιμων ομολογιών.

Το παρόν θεσμικό πλαίσιο (ν. 2190) ορίζει ότι το Δ.Σ. εξουσιοδοτείται από τους μετόχους για τον καθορισμό αυξήσεων κεφαλαίου, το ύψος των οποίων δεν ξεπερνά το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο.

Και το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ.

Άλλη μία ένδειξη ότι η Alpha χάρη και στο... τζακ ποτ της Εμπορικής δεν θα χρειαστεί ΑΜΚ υψηλότερη του 1,1 δισ. ευρώ.


ΟΤΕ: Ο Οργανισμός θα συνεχίσει την προσπάθεια επαναγοράς παλαιών ομολόγων που έχει εκδώσει, με στόχο την καταγραφή κέρδους (αγορά σε τιμή χαμηλότερη του 100).

Την κίνηση αυτή έκανε και για ομόλογα που έληγαν το 2013, κερδίζοντας 32 εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα…

Απαλύνονται οι φόβοι αναχρηματοδότησης του Οργανισμού, αναφέρει στην έκθεσή της η Alpha Finance.


MIG Real Estate: Υποχώρηση εσόδων (από τα 3,93 στα 3,54 εκατ. ευρώ) στο εννεάμηνο παρουσίασε η MIG Real Estate, η οποία εμφάνισε ζημίες 5,25 εκατ. ευρώ, λόγω της εγγραφής απομείωσης ύψους 7,39 εκατ. ευρώ στην εύλογη αξία των ακινήτων της.

Στα 14,1 εκατ. η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης, στα 41,8 εκατ. η λογιστική αξία της εταιρείας. Μεγάλο το discount (66%) όπως λίγο-πολύ και των άλλων δύο ΑΕΕΑΠ που διαπραγματεύονται στο Χ.Α.


Αιολική: Γύρω στα 11 εκατ. η τρέχουσα αποτίμηση της εισηγμένης στο X.A., όταν στις 30 Σεπτεμβρίου διέθετε μετρητά 8,79 εκατ. ευρώ και χρεόγραφα 9,09 εκατ. ευρώ.

Αν τώρα από την αποτίμηση αφαιρέσουμε τα μετρητά, πάμε στα 2,2 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε χαρτοφυλάκιο (μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια) 9,09 εκατ. ευρώ.

Μιλάμε για discount της τάξεως του 75% σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο των χρεογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v