Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 16 2005

ΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ολίγες αφελείς ... απορίες!

Ιδιαιτέρως… περιπεπλεγμένη μας φαίνεται η κατάσταση της πολύπαθης εταιρίας Δυναμική Ζωή.

Από τη μία ανακοινώνεται νέο διοικητικό συμβούλιο από τη σύνθεση του οποίου απουσιάζουν πλέον εντελώς οι έως τώρα βασικοί μέτοχοι (δύο μέλη της οικογενείας Γκούμα και ο ιθύνων νους της εταιρίας, η Αναστασία -για τους… φίλους Νατάσσα- Μπουγιατιώτη, η οποία είχε και όλα τα... κουμάντα).

Ανακοινώνεται ακόμη ότι η εταιρία θα συναινέσει στην αίτηση αναγκαστικής διαχείρισης που θα υποβάλλει η τράπεζα EFG Eurobank.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν δημοσιεύματα που θέλουν να έχει εξευρεθεί νέος επενδυτής για την εταιρία ονόματι Μήλιος, ενώ στη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου που διαβάσαμε, περιλαμβάνεται (εικάζουμε όχι εκ… συμπτώσεως) το όνομα Σωτήριος Μήλιος!

Μα τι ακριβώς θα γίνει; Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει εκτενέστερη ενημέρωση εκ μέρους των εμπλεκομένων; Δεν πρέπει να μάθει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό τι ακριβώς συμβαίνει;

Ας μην ξεχνάμε ότι η 21η Μαρτίου, οπότε η εταιρία θα κλείσει τρίμηνο σε προσωρινή αναστολή (και τότε το προσωρινό θα γίνει πιο… μόνιμο), δεν απέχει και τόσο πολύ.

ΥΓ.: Η αλήθεια είναι ότι έχουμε και άλλο ένα αφελές, ίσως, ερώτημα. Όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία της ίδιας της εταιρίας (ενημερωτικό κ.λπ.), η Δυναμική Ζωή δεν είχε (και δεν έχει) κανένα πάγιο περιουσιακό στοιχείο πρόσφορο προς διασφάλιση των δανειστών της!

Τα κτίριά της είναι νοικιασμένα, ενώ ακόμη και τα αυτοκίνητα είναι με leasing. Πέραν δε των τριών -αν δεν μας απατά η μνήμη μας– ιδιόκτητων γυμναστηρίων (και εννοούμε ιδιοκτησία της επιχείρησης όχι των ακινήτων), όλα τα υπόλοιπα του δικτύου ήταν ιδιοκτησίας τρίτων με σύστημα franchise.

Οπότε προκύπτει μάλλον αβίαστα το ερώτημα αν υπάρχουν ακάλυπτα δάνεια προς τράπεζες και με τι διασφαλίσεις είχαν δοθεί.

Όπως προκύπτει και το ερώτημα γιατί μια εταιρία που είχε τόσο μεγάλη ρευστότητα σε κάποια φάση, βρέθηκε στον… επόμενο τόνο να έχει ανάγκη δανείων.

ΥΓ.2: Τι έχει γίνει αλήθεια με τις αιτήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ελέγχους στην εταιρία; Ξεκίνησαν; Και θα συνεχιστούν ”βρέξει χιονίσει”;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v