Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 12 2012

Σφηνάκια για Φουρλή, Folli, Εταιρική Διακυβέρνηση

Σφηνάκια για Φουρλή, Folli, Εταιρική Διακυβέρνηση
ΦΟΥΡΛΗΣ: Μέσω Deutsche Bank διενεργήθηκε το πακέτο 1.656.000 μετοχών της Φουρλής, που αντιστοιχούν στο 3,2% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης.

Η γερμανική τράπεζα μάτσαρε την προσφορά από ξένο θεσμικό χαρτοφυλάκιο που επιδίωκε να αποεπενδυθεί με ξένο επίσης πελάτη της.


Folli Follie: Η Πειραιώς αναζητούσε εδώ και καιρό να πουλήσει τη συμμετοχή της στην Folli Follie, την οποία απέκτησε, απορροφώντας την καλή ΑΤΕ.

Στο πλαίσιο αυτό είχε ενημερώσει, όπως ακούμε, και το μεγαλομέτοχο της FF Group, ο οποίος είχε δικαίωμα πρώτης προτίμησης, όταν το Texas Pacific Group εκδήλωσε ενδιαφέρον να πάρει το πακέτο.

Όπως απέδειξε η συνέχεια ανταπόκριση επί του πρακτέου δεν υπήρξε…


Εταιρική Διακυβέρνηση:
Το προσχέδιο του αναμορφωμένου νόμου περί Εταιρικής Διακυβέρνησης θα αρχίσει να συζητείται από τους φορείς της κεφαλαιαγοράς την επόμενη εβδομάδα.

Αναμφίβολα, στον προηγούμενο νόμο είχαν εντοπιστεί αδυναμίες και στο νέο θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει να δοθεί έμφαση -μεταξύ άλλων- τόσο στο ρόλο των ανεξάρτητων μελών των διοικητικών συμβουλίων των εισηγμένων εταιρειών, όσο και στην πραγματική ανεξαρτησία των υπευθύνων εσωτερικού ελέγχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v