Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 19 2012

Ακίνητα: "Ξένο" χρήμα στα... Βόρεια προάστια

Ακίνητα: Ξένο χρήμα στα... Βόρεια προάστια
Οι συνεχείς «επαναλήψεις» σε ρεπορτάζ μεγάλων εφημερίδων για αγορές ακινήτων από Ελληνες στο Λονδίνο ή σε γερμανικές πόλεις (Βερολίνο, Μόναχο) έχουν αρχίσει να κουράζουν. Αυτό που δεν καταγράφει ο διεθνής Τύπος είναι οι αγορές που κάνουν οι ομογενείς του εξωτερικού στην Ελλάδα σε μια περίοδο όπου περιορίζονται οι αγγελίες ενοικίασης ακινήτων σε καλές περιοχές και αυξάνονται τα πωλητήρια.

Σε μία από τις καλές συνοικίες των Βορείων Προαστίων πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα τρεις αξιόλογες αγοραπωλησίες ακινήτων, στις οποίες αγοραστές ήταν ομογενείς από τη Γερμανία.

Τα ακίνητα αγοράστηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές από ανθρώπους που πωλούσαν λόγω ανάγκης. Λέγεται ότι από 350.000 ευρώ που ήταν η αρχική τιμή, η συμφωνία έκλεισε στις 150.000 ευρώ.

Το δίδαγμα είναι ότι, εκτός από τους πρώην εργολάβους που εμφανίζονται ως μεγαλοϊδιοκτήτες στο Μόναχο, υπάρχουν και Έλληνες κάτοικοι Μονάχου που αγοράζουν στην Αθήνα. Οι τιμές μπορεί να φαίνονται ακόμα ακριβές για όσους εργάζονται στην Ελλάδα και έχουν δει τους μισθούς να εξαϋλώνονται, όμως είναι ελκυστικότατες για όσους εισπράττουν μισθούς Γερμανίας ή Αυστραλίας.

Όποιος περπατήσει σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, η Κηφισιά θα διαπιστώσει από πρώτο χέρι πως τα πωλητήρια αυξάνονται. Και πλέον υπάρχουν κάποιοι πρόθυμοι να αγοράσουν, έστω και αν βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Άρχισε να κινείται το έξυπνο χρήμα της ομογένειας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v