Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 15 2013

Μεταξύ παλαιού και νέου… ΔΣ το ΤΧΣ

Μεταξύ παλαιού και νέου… ΔΣ το ΤΧΣ
Θεωρητικά από αύριο εγκαθίστανται στις συστημικές τράπεζες (Εθνική- Eurobank, Alpha και Πειραιώς) οι τρεις ελεγκτικές εταιρείες που επελέγησαν για το ρόλο του Επιτρόπου.

Οι σχετικές συμβάσεις έχουν αποσταλεί ή πρόκειται να αποσταλούν σήμερα και τα κλιμάκια των ελεγκτών θα εγκατασταθούν στις τράπεζες για να ξεκινήσουν το έργο τους.

Την ώρα που οι Επίτροποι πιάνουν δουλειά, στο μέτωπο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) επικρατεί ακόμη σύγχυση.

Παρότι εδώ και μήνες έχουν επιλεγεί τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις θέσεις της εκτελεστικής επιτροπής του Τ.Χ.Σ. καθώς και ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου, ο διορισμός τους καθυστερεί.

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες φήμες.

Ξεκινούν από ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το επίπεδο των αμοιβών των εκτελεστικών μελών και φθάνουν ως και πληροφορίες για δυσαρμονία στις σχέσεις μεταξύ των στελεχών, που έχουν επιλεγεί.

Μέσα στο παραπάνω θολό τοπίο ο Χαμαιλέων εντόπισε μια ενδιαφέρουσα κίνηση.

Οι διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών συζητούν το ενδεχόμενο να παρέμβουν σε κυβέρνηση, τρόικα και Τράπεζα της Ελλάδος, ζητώντας να παραμείνει, ως έχει, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι τραπεζίτες θεωρούν ότι με ανοικτά δεκάδες ζητήματα και σφικτό το χρονοδιάγραμμα ανακεφαλαιοποίησης καλό θα ήταν να μην υπάρξει αλλαγή στο Δ.Σ. του Ταμείου καθώς οι νέοι θα χρειαζόταν χρόνο για να ενημερωθούν για μια σειρά από ζητήματα.

Λέτε να επιβεβαιωθεί, για άλλη μια φορά, η ρήση «ο παλιός είναι αλλιώς» ή θα επιφυλάξει στο εγχώριο σύστημα άλλη μια έκπληξη η, συνήθως καλά ενημερωμένη, τρόικα.

Ίδωμεν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v