Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2013

Σφηνάκια για Ελληνικό, Τρ. Κύπρου

Σφηνάκια για Ελληνικό, Τρ. Κύπρου
Ελληνικό: Πολλοί έχουν ξεχάσει πως υπάρχει η εταιρεία Ελληνικό Α.Ε. με το πολυμελές διοικητικό συμβούλιο που είχε ιδρυθεί επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για να συμβάλει στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου.

Τελικά, τον ρόλο αυτόν ανέλαβε το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ ακούγεται πως το υπουργείο Ανάπτυξης σκέφτεται να φτιάξει και Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (με 5μελές ή 7μελές Δ.Σ.), που θα αναλάβει το ξεκαθάρισμα των κρατικών ακινήτων στην παραλιακή ζώνη της Αττικής.

Γι’ αυτό και πολλοί προσπαθούν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος της Ελληνικό Α.Ε. Σπ. Πολλάλης εμφανίζεται να προτείνει Σχέδιο Β. «Δεν έχει ακούσει πως ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη;», αναρωτιούνται στην αγορά ακινήτων.

Οι ίδιοι προσθέτουν πως οι ενστάσεις του κ. Πολλάλη θα έπρεπε να είχαν κατατεθεί νωρίτερα και πάντως όχι στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση του Ελληνικού. Εκτός και αν είναι... λαγός της κυβέρνησης και φτιάχνει κλίμα για το ναυάγιο που έρχεται...


Τρ. Κύπρου:
Γράφτηκε στον κυπριακό τύπο πως επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της πώλησης των θυγατρικών ασφαλιστικών εταιρειών της Τράπεζας Κύπρου (Eurolife και Κύπρου Γενικών Ασφαλειών), στο πλαίσιο της μείωσης των κεφαλαιακών αναγκών του χρηματοπιστωτικού Συγκροτήματος.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη εξέλιξη και τίποτε «μεγάλο» δεν πρέπει να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον.

Το πιθανότερο είναι, πάντως, ότι το ζήτημα της πώλησης των δύο θυγατρικών -ή έστω της προσέλκυσης στρατηγικού εταίρου- θα το ξανασυναντήσουμε κάποια στιγμή στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v