Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 25 2005

Tο -μεγάλο- θέμα με την Εμπορική

Τα τελευταία νέα για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζών δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Σκληρή στάση από την ΟΤΟΕ, παρέμβαση από την Κομισιόν και ο χρόνος... τρέχει.



Το τι θα γίνει τελικά ”καίει” σχεδόν όλες τις τράπεζες, περισσότερο όμως την Εμπορική.

Βλέπετε, εκεί υπάρχει μέγα θέμα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα απαιτηθεί, ένα θέμα που, όσο ικανός κι αν είναι ο κ. Προβόπουλος, δεν είναι... μάγος για να το λύσει, αφού φρόντισαν οι προηγούμενες διοικήσεις (και κυβερνήσεις) να το κάνουν ”βουνό”.

Όλοι φαίνεται να συμφωνούν ότι μια τέτοια αύξηση στην Εμπορική (αρκετές εκατοντάδες εκατ. ευρώ) δεν είναι εύκολο να γίνει στην τρέχουσα τιμή.

Το εύρος τιμής που ”ακούγεται” είναι μεγάλο, αφού ξεκινά από τα... 12€ και φτάνει σύμφωνα με τις... ανάγκες ορισμένων (για να μην πούμε τους... ευσεβείς πόθους) έως και τα 20€.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ένα... ”χρυσό” ερώτημα παραμένει.

Ποια θα πρέπει να είναι η κεφαλαιοποίηση της Εμπορικής μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να έχει ”νόημα” η τιμή που παρατηρούμε σήμερα στο ταμπλό;

Και πώς άραγε θα δικαιολογείται αυτή η κεφαλαιοποίηση από τους δείκτες αποτίμησης;

ΥΓ.: Στην περίπτωση της ΑΤΕ, είναι ”κοινό μυστικό” σε ορισμένους κύκλους ότι μετά την αύξηση θα πρέπει να γίνει placement, αν η κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνει η ΑΤΕ στο ΧΑ, το οποίο ουδείς αναμένει ότι θα γίνει σε τιμή ίση ή υψηλότερη από την τιμή της αύξησης.

Στην περίπτωση της Εμπορικής, υπάρχει βεβαίως το θέμα των Γάλλων της Credit Agricole. Λέτε να τους δούμε κι αυτούς να συμμετέχουν σε... ”αποκλειστικό” placement κατόπιν της αύξησης κεφαλαίου στην Εμπορική;

Και σε ποια... τιμή;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v