Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2002

Η PLIAS και ο ”θρίαμβος” της μετοχικής ιδέας

Κατά την άποψη των διοικούντων της εισηγμένης εταιρίας PLIAS,(πρώην Παπουτσάνης) που ανήκει σημειωτέον στον όμιλο Δαυίδ-Λεβέντη, μείζον πρόβλημα φαίνεται οτι δεν είναι οι συνεχιζόμενες ζημίες, τα χρέη και η αρνητική καθαρή θέση της εταιρίας, αλλά η κακή πορεία της...μετοχής! Η οποία έχει πέσει στο 1,42 ευρώ, από τα 34 ευρώ στα οποία είχε αναρριχηθεί το ”ένδοξο” 1999.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η ”ατζέντα” της επικείμενης συνέλευσης της 28ης Ιουνίου, η οποία μεταξύ άλλων... διαδικαστικών περιλαμβάνει την ”απόκτηση ιδίων μετοχών της Εταιρίας προς στήριξη της χρηματιστηριακής τους τιμής σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 5-14 του άρθρου 16 του Κ.Ν.2190/1920, όπως ισχύει”!!!

Ναι δεν διαβάσατε λάθος, η εταιρία προτίθεται να προχωρήσει σε αγορά ιδίων μετοχών την ώρα που ο τζίρος της μειώθηκε αισθητά σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2001 (κατά 18,5%) και οι ζημιές προ φόρων και τόκων, αυξήθηκαν κατά περίπου 50%! Οσο για τους χρηματοοικονομικούς δείκτες των υποχρεώσεων, σε ενοποιημένο επίπεδο, καλύτερα να μην το συζητάμε... Από τους χειρότερους της Σοφοκλέους, με δεδομένη και την ύπαρξη αρνητικής καθαρής θέσης!

Εως τώρα είχαμε την εντύπωση οτι το δικαίωμα αγοράς ιδίων μετοχών εφαρμόζεται από εταιρίες που έχουν περίσσευμα ρευστότητας, φαίνεται όμως οτι κάναμε λάθος!

Στην ”ατζέντα” της συνέλευσης υπάρχει όμως κι άλλο ένα ”πονηρό” εδάφιο σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια της θα ζητηθεί η έγκριση ”πώλησης συμμετοχών της εταιρίας σε τρίτα φυσικά και νομικά πρόσωπα, συνδεδεμένα ή μη με την εταιρία”.

Που σημαίνει άραγε τί; Οτι πουλάμε περιουσιακά στοιχεία και αγοράζουμε...μετοχές;

Περισσότερα φαντάζομαι οτι θα ειπωθούν στη γενική συνέλευση, η οποία όμως δεν θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Κάτω Κηφισιάς (για να διευκολύνει υποθέτουμε τους... μικρομετόχους), αλλά στο υποκατάστημα της εταιρίας στη...Ριτσώνα, σε απόσταση μόλις 71 χλμ. από την Αθήνα!

Ο θρίαμβος της μετοχικής ιδέας σε όλο του το μεγαλείο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v