Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2002

Η ώρα της συνεργασίας ή ”φάτε μάτια ψάρια”;

Και όμως, την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιουνίου οι κύριοι Αρ. Μπελλές και Γ. Στεφανής, επικεφαλής του Νηρέα και της Σελόντα αντίστοιχα, θα υποδεχθούν από κοινού τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό Ξενοδοχείο.

Τις πρώτες πληροφορίες για το αντικείμενο της συνέντευξης, που κάνουν λόγο για συνεργασία στην ”πάχυνση του τόνου”, τις πληροφορηθήκατε από χθες στη σελίδα των επιχειρηματικών ειδήσεων του site.

Αυτό ωστόσο που προξενεί εντύπωση, είναι η πρώτη κοινή εμφάνιση των δύο ”άσπονδων φίλων” στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, λίγες ημέρες μετά το σπάσιμο των σχέσεων του Νηρέα με την ΕΛΙΧΘ, αλλά και το γεγονός ότι άφησαν έξω από τη συνεργασία το βασικό συνεταίρο της Σελόντα, τη Seafarm Ionian, που έφερε στο προσκήνιο το θέμα της συνεργασίας.

Πολύ δε περισσότερο όταν η Σελόντα κατέχει το 19,59% στη Seafarm, η οποία με τη σειρά της κατέχει το 19,18% της πρώτης. Κρατήστε στη μνήμη σας και το ποσοστό (26,53%) του Νηρέα στην ΕΛΙΧΘ, διότι θα σας χρειασθεί.

Παράγοντες που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στον κλάδο, επισημαίνουν ότι η προσέγγιση των Στεφανήδων (Γιάννη και Βασίλη) με τον Αριστείδη Μπελλέ δεν αποτελεί μόνον μία κίνηση καλής θέλησης (καθώς η Σελόντα έχει το τεχνολογικό προβάδισμα στον τόνο), αλλά και μία προσπάθεια διασκέδασης των φόβων του δεύτερου.

Φόβοι που χρονολογούνται από πέρυσι και έκαναν λόγο για ενδεχόμενο επιθετικής εξαγοράς, όταν ο Αρ. Μπελλές είδε τη Σελόντα να κατέχει το 13,9% του Νηρέα, ενώ, όλα δείχνουν, πως πρόθεση των Στεφανήδων (έστω και μέσω πιέσεων) ήταν η συγχώνευση των δύο εταιριών, με τον Γιάννη Στεφανή στην προεδρία και τον Αρ. Μπελλέ στο πηδάλιο της νέας εταιρίας.

Φαίνεται, πως οι δυο μεγαλοπαράγοντες των ψαριών, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, δοκιμάζουν τα ”χνώτα” τους και, εάν όλα πάνε καλά, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στα περαιτέρω.

Βασικό αγκάθι (σε μια τέτοια περίπτωση) αναδεικνύεται για τη Σελόντα, η Seafarm του κ. Λέανδρου ( με διευθυντή τον κ. Χανιώτη πρώην στελέχος της Σελόντα), ενώ από την πλευρά του ο Αρ. Μπελλές, που ελέγχει το 18,71% του Νηρέα, θα έχει να αντιμετωπίσει, ως λέγεται από κατά κανόνα εγκυρότατη πηγή, ένα μετοχοδάνειο ύψους 1,5 δισ. δρχ.

Δύσκολα τα πράγματα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v