Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2005

ΔΕΗ: Προβλήματα top to... bottom(line)

”Έκπληκτοι”, υποτίθεται, κάποιοι αναλυτές ανακάλυψαν ότι η ΔΕΗ δεν έχει τη δυνατότητα να περάσει στον έρμο τον καταναλωτή την αύξηση που υφίσταται η ίδια από την άνοδο του πετρελαίου.

Τι περίμεναν, δηλαδή, ότι η κυβέρνηση θα έκανε ”χαρακίρι”;

Όχι βέβαια, αυτό που ίσως περίμεναν ήταν ότι η ΔΕΗ θα ακολουθήσει πιο σύντομα στα χνάρια του ΟΤΕ ως προς τα ποσοστά μετοχοποίησης. Κι όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνουν τα χρονικά πλάνα, ότι δεν υπάρχουν σύντομα προμήθειες για το ταμείο των οίκων τους, απέσυραν το… ενδιαφέρον!

Είναι σκληρός ο κόσμος της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει και το πολιτικό σκέλος. Ο κ. Παλαιοκρασσάς έχει κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει πιο δύσκολη η ζωή όσων συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Και δεν μιλάμε μόνο για την προηγούμενη διοίκηση Νέζη, αλλά και για τη νέα.

Κόντεψε να θεωρηθεί… κατόρθωμα και ”νίκη” η τοποθέτηση του κ. Μέργου από το ΥΠΕΘΟ στο Δ.Σ. της εταιρίας. Γενικώς, η αγορά βοά ότι υπάρχει πρόβλημα στην κορυφή της ΔΕΗ.

Εντούτοις, ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται το προφανές.

Ακόμη και φανατικοί υποστηρικτές του θεωρούν ότι δεν κάνει την απαραίτητη κίνηση διότι ο κ. Παλαιοκρασσάς παραιτήθηκε βουλευτικής έδρας για να πάρει αυτό το εξωκοινοβουλευτικό αξίωμα, κατόπιν σχετικού αιτήματος του ιδίου του κ. Καραμανλή.

Ωστόσο, η διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται με τέτοια κριτήρια.

Μία περίπτωση στην οποία άργησαν πολύ οι εξελίξεις ήταν ο κ. Φιλιππίδης στον ΟΠΑΠ, μία ακόμη ήταν η υπόθεση Ρεγκούζα, και αρχίζει να γίνεται προφανές πως ακριβώς ”τριτώνει” το… κακό!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v