Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2006

Tα ΔΛΠ, τα αποτελέσματα και τα... λαθάκια

Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά σχεδόν κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα υπάρχουν χρηματιστηριακές ανακοινώσεις, με τις οποίες διάφορες εισηγμένες εταιρίες ενημερώνουν το αναγνωστικό κοινό για αναμορφώσεις αποτελεσμάτων που αφορούν σε προηγούμενα τρίμηνα (τρίμηνο και εξάμηνο) του 2005.

Οι πληροφορίες δε, λένε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε στον ξεχωριστό υπολογισμό των τριμήνων βάση ΔΛΠ, που δεν βγαίνουν έτσι απλά… αφαιρώντας από το εξάμηνο το πρώτο τρίμηνο.

Προξενεί όμως εντύπωση το γεγονός ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει ύστερα από τις παρατάσεις που έδωσε -και δίνει- η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη δημοσίευση αποτελεσμάτων με τα ΔΛΠ.

Όπως και να ’χει, μαθαίνουμε ότι οι αρμόδιες αρχές θα έχουν –πιθανώς και αύριο- συνάντηση με εκπροσώπους των εισηγμένων εταιριών, προκειμένου να επισημάνουν ότι στα στοιχεία χρήσεως, στους ισολογισμούς δηλαδή που πρόκειται να δημοσιευτούν, καλό θα είναι να μην παρουσιαστούν τέτοια… λαθάκια.

Υ.Γ.: Κατανοούμε ότι με το νέο σύστημα, που λειτουργεί για πρώτη φορά, υπήρξε πρόβλημα ακόμη και από την πλευρά του χρόνου των ορκωτών. Θεωρούμε, ωστόσο, ότι όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, οι έχοντες καλά αποτελέσματα και στοιχεία θα φροντίσουν να είναι στην ώρα τους (ή έστω κοντά στην ώρα τους), δείχνοντας έτσι ότι έχουν και καλή οργάνωση.

Οι αρνητικές εκπλήξεις θα έρθουν, ως συνήθως, προς το τέλος και με ένα μήνα καθυστέρηση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v