Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2006

Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ και τα… ”αόρατα” χέρια!

Όλες μαζί ανέβηκαν -και μάλιστα ταχύτατα- όλες μαζί υποχώρησαν -και μάλιστα σημαντικότατα- στην πρόσφατη διόρθωση, κι όλες μαζί ”ξανά προς τη δόξα τραβούν” ύστερα από την ανακοίνωση πολύ κακών αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2005.

Όλως περιέργως, ουδείς, περιλαμβανομένων των αρμοδίων, δείχνει να προβληματίζεται από τη ”συντονισμένη” άνοδο τουλάχιστον τεσσάρων μετοχών του ίδιου ομίλου.

Σημειώνουμε ότι απ’ όσο έχει περιέλθει εις γνώσιν μας, δεν υπάρχει απολύτως καμία έκθεση-πρόταση αγοράς από την πλευρά μεγάλου ξένου (ή και ελληνικού) οίκου για τις συγκεκριμένες μετοχές.

Ποιοι λοιπόν αγοράζουν μετοχές ΟΛΩΝ των εταιριών του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ και γιατί, όταν ακόμη και το consensus των προβλέψεων για το 2006 που έχουμε στη διάθεσή μας από το database της FactSet είναι περίπου ίδιο με αυτό του 2005;

Θεσμικοί; Απλοί επενδυτές; Οι ίδιοι οι μέτοχοι; Άγνωστο… Όπως και το αν ξέρουν ”κάτι παραπάνω” από τους υπόλοιπους επενδυτές.

Υ.Γ.: Είναι εντυπωσιακό να δείτε τα διαγράμματα των βασικών εταιριών του ομίλου από τις 31/12/05 και με κοινή βάση εκκίνησης το 100. Μιλάμε για την απόλυτη ”συσχέτιση” στην… αργκό της στατιστικής. Μαζί πάνω, μαζί λίγο κάτω, μαζί ξανά πάνω, μαζί πολύ κάτω, πάλι πάνω και ούτω καθεξής.

”Πρωταθλήτρια” στις αποδόσεις από την αρχή του έτους (κατόπιν και της σημαντικότατης διόρθωσης) η ΧΑΛΚΟΡ με 50%, και ακολουθούν η ΣΙΔΕΝΟΡ με 40%, η ΕΛΒΑΛ με 31% και η ΒΙΟΧΑΛΚΟ με 22%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v