Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Με νέα άνοδο 3,78% έως τα 7,70 ευρώ (νέο υψηλό) και "κλείσιμο" στα 7,69 ευρώ, με συναλλαγές αξίας 2,237 εκατ., είναι προφανές, πως είναι ήδη σε ισχυρό ανοδικό momentum.

Επίσης προφανές, πως η κίνηση Περιστέρη να αγοράσει 476.097 μετοχές αξίας 3,37 εκατ. "απελευθερώνει" νέες αγοραστικές δυνάμεις.

Θα προχωρήσω σε μία εκτίμηση- ανάλογα βέβαια και με την εικόνα των μεγεθών 6μηνου- πως η ΤΕΝΕΡΓ σε εύλογο χρόνο θα προστεθεί στην κατηγορία μετοχών με αποτίμηση πάνω από το όριο του 1 δισ. αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα και την εικόνα προς τα funds αλλά και σε ενδιαφερόμενους να εξετάσουν το ενδεχόμενο σύναψης συμμαχιών στρατηγικού χαρακτήρα. 15 οι εισηγμένες με αποτίμηση πάνω από το 1 δισ, με πολλές αξιώσεις η ΤΕΝΕΡΓ να είναι η 16η, με την τρέχουσα αποτίμηση της στα 876,04 εκατ. 

Ημέρα ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για τον Ομιλο. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης και με τη μετοχή να «τρέχει» ένα ανοδικό, με 2,35% σε εβδομαδιαίο. 

Απόδοση από την αρχή του έτους στο 3,52% έναντι 35,60% του Γενικού Δείκτη.

Εμφανέστατη η υποαπόδοση για έναν από τους πιο σταθερούς -συντηρητικούς- τίτλους κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο.

Στα 2,41 δισ. η αποτίμηση, με τη μερισματική απόδοση στο 4,37%, η μετοχή θα μπορούσε να... παραλληλισθεί με το γερμανικό bund.

Αλλά τα τρίμηνα, αυτό που τρέχει και το τέταρτο, εκτιμάται πως θα είναι πολύ διαφορετικά, με ό,τι αυτό σημαίνει και χρηματιστηριακά.

Στο 0,945 ευρώ, χθες, η μετοχή της εισηγμένης, που σε εβδομαδιαίο και μηνιαίο έχει ξεκάθαρα σήμα short.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του ομίλου, δεν περνούν απαρατήρητες από την αγορά οι κινήσεις που υλοποιούνται -προφανώς- προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της μητρικής τε και των θυγατρικών.

Επειδή ο όμιλος συνηθίζει την αγορά σε εκπλήξεις -συνήθως τέτοια περίοδο/φθινόπωρο-, στη μετοχή τοποθετούνται -εδώ και μία εβδομάδα- ισχυρά επενδυτικά χέρια.

Το ενδεχόμενο μεταστροφής της τάσης από short σε long, με πιθανή σε μία τέτοια περίπτωση την υπέρβαση του ορίου του ενός ευρώ, είναι εφικτό. Τουλάχιστον με βάση την Τ.Α και τη «μέτρηση» του Ηλία Ζαχαράκη.

Εως τις 814,30 μονάδες συνεχίστηκε η διόρθωση για τον ΓΔ, μετά και την... βουτιά της Παρασκευής.
Τα futures στην Wall Street "δείχνουν" σημάδια αναστροφής αλλά...

Υπό πίεση παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, μετά και τις τελευταίες προειδοποιήσεις της Moody's.
Ζητούμενο για την βραχυπρόθεσμη τάση η επιβεβαίωση της ανθεκτικότητας των 810 μονάδων (809) για τον Γενικό Δείκτη.

 

Στα 0,719 ευρώ η μετοχή, με εύρος διακύμανσης 0,693 έως τα 0,7245 ευρώ. Είχε μείνει πίσω σε σχέση με τις άλλες συστημικές αλλά τις τελευταίες ημέρες ανακτά έδαφος.

Όπως "μετρά"ο Ηλίας Ζαχαράκης στόχοι/αντιστάσεις στα 0,7350 ευρώ και 0,78 ευρώ σε δεύτερη φάση.

Στα 0,693 ευρώ το stop για τις long θέσεις.

v