Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Η διοίκηση της Attica Group προχωρά στην έκδοση εταιρικού ομολόγου, ύψους έως 170 εκατ. Ο σχετικός φάκελος έχει πάρει το ΟΚ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και όπως όλα δείχνουν, η σχετική διαδικασία  θα ενεργοποιηθεί μετά τις εκλογές, σε εύθετο χρόνο. Το πιθανότερο μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει βγει.  Εξέλιξη που πρακτικά σημαίνει ότι ο όμιλος όχι μόνο καλύπτει το δεύτερο μεγάλο δάνειο που έχει στα χέρια του το Fortress, απομακρύνοντας κάθε ενδεχόμενο το fund να ενισχύσει τη μετοχική θέση του (όπως άλλωστε μεθοδικά είχε επιδιώξει) το φθινόπωρο του 2018, αλλά θα έχει και διαθέσιμα να ρίξει για τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν -κυρίως σε πλοία της Hellenic Sea Ways- αλλά και να έχει ένα... ψιλοαπόθεμα για όποια χρήση κρίνει η διοίκηση.

Το trend που ακολουθεί δεν πρέπει να «σπάσει» στην παρούσα. Αν «σπάσει», αυτό θα γίνει με όγκο τη Δευτέρα και θα ενεργοποιήσει /βγάλει πωλητές με μεγάλο volatility.

Την είδηση περιμένουν όλοι και προφανώς θα παίξει ρόλο ο αριθμός των βουλευτών που θα εκλέξει το πρώτο κόμμα. Τουλάχιστον για Δευτέρα-Τρίτη.

Συνεπώς προσοχή καθώς και το σενάριο της προσέγγισης των 895 αλλά και αυτό των 868 μονάδων είναι εξίσου... μοιρασμένα στο ταμπλό.

Στο εύρος των 799,70 - 815,77 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών.

Το «κλείσιμο» σήμερα στον κλάδο είναι σημαντικό. Ενδεχόμενη κατοχύρωση των 807 ενισχύει το σενάριο της προσέγγισης των 830 μονάδων.

Καλό είναι να θυμόμαστε πως η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση έγινε με τον κλαδικό δείκτη στις 1.000 μονάδες.

 

Εως τις 874,13 μονάδες νωρίτερα ο ΓΔ. Στοίχημα η... κατάκτηση του τοπικού υψηλού, στις 895 μον., που είναι και το υψηλό 2018.

Σημείο αναφοράς, όμως, οι 868 μονάδες, που θα πρέπει να κατοχυρωθούν σήμερα σε «κλείσιμο».

Μετοχή-hot risky bet της ΔΕΗ, με μερίδα traders να προεξοφλεί τα όσα θα δρομολογηθούν στην Επιχείρηση από την επομένη των εκλογών.

Λίγο πριν το split, ο τίτλος. Αν γυρίσετε στο μακρινό 2001 και βρείτε αντίσταση σοβαρή, πείτε μου και μένα, υποστηρίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Ένα μαγαζί που πλέον υποστηρίζει fundamental την αποτίμηση.

 

v