Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Στα 9,38 ευρώ, υψηλό ημέρας, χθες. Με νέα άνοδο 3,08% και αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα. Τεχνικά «βλέπει» προς νέο ιστορικό υψηλό, πέραν των 9,50 ευρώ.

Αποτίμηση στα 335,2 εκατ. πωλήσεις, σχεδόν στο μισό δισ., λειτουργικό περιθώριο 6% και EBIT στα 28,53 εκατ.

Το διάγραμμα (του Ηλία Ζαχαράκη) με παραπέμπει σε μία εν δυνάμει εισηγμένη/μετοχή που θα δικαιούνταν μία θέση στον FTSE25.

Ωστόσο ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και γι' αυτό δεν θα θεωρούσα κάτι ως τετελεσμένο.

Όμως το νέο ιστορικό υψηλό είναι ορατό και με γυμνό μάτι.

Σε καθοδική λύση ο σχηματισμός για τον ΔΤΡ, μετά το κλείσιμο της Παρασκευής. Με την τάση να επιβεβαιώνεται μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση. Ανοιχτό, πλέον, το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης προς τις 780 μον.

Στις 833 η κοντινή αντίσταση, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη, και νέο stop στο (ημερήσιο) short στις 846 μονάδες. 

Στο προσυνεδριακό σχόλιο σημείωνα για τον... παράδοξο ρόλο των ξένων οίκων και συγκεκριμένα για την ενδεχόμενη σκοπιμότητα, πίσω από την έκθεση της Goldman Sachs. Την ώρα που η HSBC βλέπει ευκαιρίες και από το 7ετές, η Goldman Sachs κατακεραυνώνει τον τραπεζικό κλάδο και «πυροβολεί» την Πειραιώς, λίγες μέρες πριν την έκδοση των ομολογιών. Και σε πλήρη αντίθεση με έναν άλλο επενδυτικό οίκο, που αναθεωρεί την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ίδιας τράπεζας.

Τελευταία ημέρα συμμετοχής στην ΑΜΚ της εταιρείας και εύλογο το ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι...» μετά τη σημαντική διόρθωση της Παρασκευής.

Εως το 0,571 η ελάχιστη τιμή συνεδρίασης, με τον φίλο και τακτικό «μετρητή» της στήλης papigiotis george να σημειώνει πως με το -5,46% έκλεισε το gap μεταξύ 0,58-0,5880.

Συνεπώς χαμηλότερα του 0,5680 ευρώ «δεν παίζει» με χαμηλό Παρασκευής στο 0,5710 και παραβίαση του 0,5680 ευρώ stop στις long θέσεις.

Για να δούμε...

Τη Δευτέρα, η Mytilineos «ξανασυστήνεται» στη διεθνή και εγχώρια αγορά, αλλά (κυρίως) και στους ξένους επενδυτές με το νέο της πρόσωπο. Ερχεται ως επιστέγασμα του εταιρικού μετασχηματισμού της, ανταποκρίνεται στις διεθνείς τάσεις του επιχειρείν και αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της.
Με άλλα λόγια, μετεξελίσσεται με βάση τα πρότυπα των μεγάλων ομίλων του εξωτερικού, στην κατηγορία των οποίων, άλλωστε, ήδη ανήκει.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίoς, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι να «διαβάζει» τα μηνύματα των καιρών, με τις κινήσεις που πέτυχε σε χρόνο-ρεκόρ να μεταμορφώσει τη Mytilineos όχι μόνο σε leader εντός συνόρων αλλά (κυρίως) σε διεθνή παίκτη τόσο στη Μεταλλουργία όσο στην Ενέργεια και στα έργα υποδομής.

Επανήλθε πάνω από το όριο των 2.300 μονάδων ο FTSE 25.

Η επιβεβαίωση των 2.255 μον. ως στήριξη (ανάρτησή μας την Τρίτη) έβγαλε αντίδραση για τον δείκτη, βασιζόμενη στην υπεραντίδραση συγκεκριμένων blue chips.

Σύμφωνα με την τεχνική εικόνα (μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη), κοντινότερη αντίσταση -και υπό προϋποθέσεις- σημείο make or break, οι 2.350 μονάδες.

Περιμένουμε το κλείσιμο εβδομάδας αύριο Παρασκευή, που θα δείξει τη long ή short τάση για τις πρώτες συνεδριάσεις της προσεχούς εβδομάδας.

Στήριξή μας, οι 2.255 μονάδες. 

v