Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Η επαναφορά των Εθνικής και Eurobank στον MSCI Global Standard δημιουργεί νέα δεδομένα. Η μεν Wood υπολογίζει σε 128 εκατ. τις εισροές στην Eurobank, η JP Morgan σε 184 εκατ. αλλά και εκροές 43 εκατ. καθώς η μετοχή φεύγει από τον MSCI Small Cap Αναδυόμενων Αγορών. Ανάλογες προσεγγίσεις και για την Εθνική, με αναλυτικά στοιχεία στο...  μεταμεσονύχτιο θέμα του Euro2day.gr

Ωστόσο, όπως θυμίζουν χρηματιστηριακά στελέχη αναμένεται η... έξοδος της Grivalia από τον έτερο σημαντικό δείκτη- FTSE25- με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνει για κάποιο διάστημα με 24 εισηγμένες/μετοχές καθώς η προγραμματισμένη 6μηνιαία αναδιάρθρωση του είναι τον Ιούνιο.

Νέα επιθετική κίνηση της SoftOne (Όμιλος Olympia του κ. Πάνου Γερμανού) ολοκληρώθηκε χθες, με την εξαγορά της εταιρείας πληροφορικής Prosvasis.

Η τελευταία είχε δημιουργηθεί το έτος 2005, κυρίως από στελέχη της πρώην εισηγμένης στο ΧΑ Ipirotiki Software & Publications του αείμνηστου Μπάμπη Μανιώτη.

Αργότερα συνέπλευσε μετοχικά με την -επίσης εισηγμένη- Ίλυδα του Βασίλη Ανυφαντάκη, για να ακολουθήσει στη συνέχεια το συναινετικό τους διαζύγιο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η SoftOne, μέσω του συγκεκριμένου deal, αποκτά πρόσβαση σε ένα σημαντικό πελατολόγιο.

Εως τις 1.887,14 μονάδες νωρίτερα ο δείκτης, διολισθαίνοντας προς την πρώτη στήριξη των 1.885 μονάδων (όπως αναφερόταν στο προηγούμενο χρηματιστηριακό σχόλιο μας).

Ενδεχόμενη απώλεια αυτής της περιοχής ενισχύει την πιθανότητα περαιτέρω διόρθωσης προς το επόμενο/ χαμηλότερο που ορίζεται στις 1.850 μονάδες.

Συνεπώς και το stop για τους short χαμηλώνει στις 1.925 μονάδες (ωριαίο).

Στις 736,01 μον. ο Γενικός Δείκτης με διαδοχικές στηρίξεις από τις 730 με καταληκτικό στις 710 μονάδες.

Προς την αντίθετη κατεύθυνση οι αντιστάσεις στο εύρος των 750-760 μονάδων.

Για τους short το stop μόνο με την πειστική διάσπαση των 785 μονάδων.

Εως το 1,94 ευρώ νωρίτερα, στην αρχή της συνεδρίασης, η μετοχή της Εθνικής. Για μερίδα έμπειρων traders θα μπορούσε να αποτελέσει οδηγό για τον κλάδο, τη μεγάλη κατηγορία. Ενδεχομένως, καθώς την προσεχή εβδομάδα η διοικητική ομάδα του Ομίλου θα παρουσιάσει το σήμερα και το αύριο της τράπεζας. Θα έχει προηγηθεί η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ θα είναι γνωστό το αν θα επανέλθει (ή όχι) στον MSCI Greece (ακολουθώντας τη Eurobank).

Overweight (μαζί με τη Eurobank ) από τη Morgan Stanley, ενώ τεχνικά (σύμφωνα με μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη) ήταν η μόνη από τις 4 συστημικές τραπεζικές για την οποία συντηρήθηκε το long σήμα (σε ημερήσιο).