Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Στις 1.879,11 μονάδες ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με θετική απόδοση συνολικά 16,83% από την αρχή του έτους.

Με μικρό discount έναντι του ΓΔ (17,74%) και πολύ μεγαλύτερο έναντι του ΔΤΡ, που έχει βγάλει αντίδραση 32,99% στο ίδιο διάστημα.

Η ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων κατά πάσα βεβαιότητα θα επηρεάσει την τάση στα επιμέρους. Να δούμε σήμερα τα μεγέθη και ειδικότερα το τέταρτο τρίμηνο της Motor Oil.

Τεχνικά, όπως φαίνεται στο διάγραμμα (μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη), στηρίξεις μας είναι στις 1.860-1.850 μονάδες, το stop για τους long στις 1.802 και φιλόδοξος στόχος των long οι 1.970, με ενδιάμεση σημαντική αντίσταση στις 1.890 μον.

Ο project senior manager της ΕΧΑΕ Βασίλης Κλέτσας (με μακρά και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ανάλυσης και της διαχείρισης χαρτοφυλακίου) μιλώντας στο neoforum μπορεί μεν να απέφυγε να προχωρήσει σε εκτιμήσεις-προβλέψεις για την πορεία του ΧΑ, ωστόσο παρέθεσε μερικά ενδιαφέροντα νούμερα.

Με βάση τις μέσες προβλέψεις των αναλυτών, των κέρδη των εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑ θα αυξηθούν φέτος κατά περίπου 20%, όταν οι αντίστοιχοι μέσοι όροι είναι 7,2% για την Ευρώπη και 13% για τις αναδυόμενες αγορές.

Στο εύρος των 1.872,70-1.889,15 ο δείκτης, με την τοπική κορυφή να καταγράφεται προς το τέλος της πρώτης ώρας.

Ο τοπικός πυθμένας σημειώθηκε μετά τη διαδικασία της δημοπρασίας, με αφορμή το «γύρισμα» των 2 από τις 4 τραπεζικές αλλά και δεικτοβαρών μετοχών.

Απόλυτα φυσιολογική η στάση αρκετών παικτών να «κλειδώσουν» ένα μέρος από τις υπεραξίες τους. Και... βλέπουμε για το αν, με ορίζοντα το EwG, θα επιτευχθεί στις επόμενες πέντε  συνεδριάσεις ο εφικτός στόχος των 1.920-1.930 μονάδων.

Βέβαια για να επιτευχθεί, απαιτείται συμφωνία δανειστών - Αθήνας για πλειστηριασμούς/πρώτη κατοικία, κάτι που το έχει προεξοφλήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό η αγορά.

Η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ σχεδόν έκλεισε. Στα 392,54 εκατ. η αποτίμηση της Επιχείρησης στα 412,5 εκατ. του Διαχειριστή.

Προφανώς ο λόγος για δύο διαφορετικές εταιρείες με τον ΑΔΜΗΕ να είναι πολύ πιο συντηρητικός και με μερισματική απόδοση.

Στη ΔΕH επιχειρείται να δοθούν λύσεις, με τελευταία την απόφαση για τις λιγνιτικές μονάδες.

Στο 30,60% η πρώτη από την αρχή του έτους, στο 15,01% η δεύτερη.

By the Book η αγορά, με τους βασικούς δείκτες απόλυτα εναρμονισμένους με την Τ.Α. Ούτε με... setάκια εντολών να «έπαιζαν» δείκτες και μετοχές σηματωρούς τα μεγάλα παιδιά.

Εάν έρθει και «κουμπώσει» και το αυριανό triple witching ε, τότε! Οπως τα μετρά ο Ηλίας Ζαχαράκης, τα stops μας ανεβαίνουν για τον FTSE25 στις 1.802 μονάδες, στις 689 για τον ΓΔ και στις 522 μονάδες για τον ΔΤΡ.

Ο Αμερικανός, τεράστιος χθες βράδυ, οδήγησε σε υψηλά 4 μηνών τον S&P 500. Ποια Boeing, οι άνθρωποι είναι... doctorες, την ώρα που στο Ηνωμένο (;) Βασίλειο η Μέι χάνει ακόμη μία ψηφοφορία και στην Ευρωζώνη μόνο χάρη στις... ενέσεις Ντράγκι συντηρείται ο (δομικός) πληθωρισμός σε ισχνά επίπεδα.