Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Η εταιρεία προχώρησε σε ΑΜΚ και εισαγωγή στην κύρια αγορά, πρόσφατα, με τιμή 7 ευρώ. Είναι από τα τελευταία γραφήματα με αυτή την τιμή, μιας και θα δοθούν 5 νέες για κάθε 1 παλαιά.

Είναι η πρώτη σε απόδοση για το 2020 από τις επιλογές της Fast Finance και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σταθερή επιλογή, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη.

Τα 7,50 είναι κύρια αντίσταση, ενδεχόμενη κατοχύρωση σε κλείσιμο ενισχύει την κίνηση προς τα 7,90 (κοντινή αντίσταση ως ιστορικό υψηλό). Επόμενος στόχος τα 9,10 ευρώ. 

Συμμετέχει στον διαγωνισμό για τη Singular μαζί με την Prοfile, ενώ είναι αδάνειστη με μετρητά στο ταμείο της και σύντομα θα κόψει και μέρισμα.

Απόλυτα επιτυχής η χθεσινή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Για 2 με 2,5 δισ. ήταν ο αρχικός σχεδιασμός και για ένα επιτόκιο χαμηλότερα του 1,75% πήγαινε χθες η Αθήνα. Αλλά... αιφνιδιάστηκε ευχάριστα, καθώς η προσφορά ήταν υπερβάλλουσα (15,75 δισ.), το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,55%, με αποτέλεσμα η ελληνική πλευρά να «αναγκασθεί» να αντλήσει 3 δισ., λόγω της πιεστικής ζήτησης από μεγάλα σπίτια.

Από νωρίς, χθες, κάναμε λόγο για «... νέα έξοδο στις αγορές και με αυτές τις συνθήκες, για υγιεινή βόλτα ετοιμάζονται οι ανάδοχοι, οι primary dealers, τα funds που "διψούν" για ελληνικό χρέος. Ποιος το φανταζόταν, η Αθήνα να δανείζεται φθηνότερα από τη Ρώμη και το ελληνικό χρέος να είναι πιο ελκυστικό από αυτό της Ισπανίας...».

Τρι 9 Ιουν

Φρενήρης η άνοδος στη Wall Street, ακόμη και με τριψήφια ποσοστά η αντίδραση μετοχών προβληματικών εταιρειών (λ.χ. HERTZ Global), ολική επαναφορά για μεταφορικές, κρουαζιέρας, αεροπορικές κ.λπ.

Αδρεναλίνη στα ύψη, με εύστοχη την παρομοίωση/παραπομπή με το «δικό μας»... '99. Στις 3.193,76 μονάδες ο S&P 500 και όπως σημειώναμε πρόσφατα, «είναι η τεράστια, υπερβάλλουσα ρευστότητα...» που πυροδοτεί αυτόν τον, εκ πρώτης όψεως, παραλογισμό.

Είναι και η Τεχνική Ανάλυση, θα συμπλήρωνα, δεδομένου ότι οι αγορές κινούνται και με «δισκέτες» συναλλαγών.

Ναι είναι αυτό που έγραψε 6 δολάρια χαμηλό στις 21 Απριλίου και 10 δολάρια χαμηλό στις 28 Απριλίου.

Σήμερα στα 38,95$ με 4,12% και διάγραμμα που "δείχνει" ακόμη υψηλότερα. 

Στις 22 Ιουνίου η «βαρύτητα» των μετοχών στους δείκτες θα αλλάξει σημαντικά. Ο FTSE25 θα γίνει πιο τραπεζοβαρής, που σημαίνει ότι το volatility θα αυξηθεί σημαντικά.

Το πιθανότερο, θεσμικοί να ενισχύσουν θέσεις τους και στον τραπεζικό κλάδο. Ο τζίρος της Παρασκευής (29/5) οφείλεται εν μέρει και σε funds που πήραν θέσεις στα επίπεδα εκείνης της συνεδρίασης.

Οπως «μετρά» ο Ηλίας Ζαχαράκης, τεχνικά σε ημερήσιο η τάση είναι long, με το stop στις 330 μονάδες, ενώ κύρια αντίσταση είναι στη ζώνη των 374 μονάδων, που πλέον είναι και εβδομαδιαία είσοδος σε περίπτωση κατοχύρωσης.

v