Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Βοηθητικά τα διαγράμματα και οι απεικονίσεις στατιστικών στοιχείων, τουλάχιστον για όσους συνεκτιμούν τα της Τεχνικής Ανάλυσης.

Η εικόνα της αγοράς, αρχίζει να παραπέμπει στο 2014-15 αλλά από την... ανάποδη. Τότε κεφάλαια και ρευστότητα έψαχναν να βρουν τρόπους εξόδου. Σήμερα, ή πιο συγκεκριμένα από τις αρχές Φεβρουαρίου όλο και περισσότερα κεφάλαια τοποθετούνται στις αγορές (μετοχών, παραγώγων, ομολόγων, ETFs, Lyxor κ.λ.π) είτε πρόκειται για hedge funds είτε για πιο συντηρητικά/επενδυτικού χαρακτήρα χαρτοφυλάκια.

Νέα μικρή υποχώρηση για τον S&P 500, κατά 0,12% στις 2.913,78 μονάδες.

Πλέον η προσοχή των traders είναι στραμμένη στη Σύνοδο των G20, με την αμερικανική πλευρά να ακολουθεί την τακτική του... καρότου και του... μαστιγίου, την ώρα που ο Στίβεν Μνούτσιν με δηλώσεις του (στο CNBC) υποστηρίζει πως «... είμαστε στο 90% του δρόμου όσον αφορά στην επίτευξη της συμφωνίας με την Κίνα και πιστεύω πως υπάρχει μονοπάτι για την ολοκλήρωσή της...».

Για να δούμε, γιατί σε μία ενδεχόμενη συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας, τα δεδομένα αλλάζουν.

Συνεχίζεται η κινητικότητα στη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία, όπου με αφορμή και επιχειρηματικές εξελίξεις-συμφωνίες καθώς και στοχεύσεις των ίδιων των βασικών μετόχων θα μπορούσαν να διαμορφωθούν καλύτερες αποτιμήσεις.

Ενδεικτικό το... καλαθάκι με Κλουκίνα, Inform Lycos, Mevaco και Ελαστρον.

Για διαφορετικούς λόγους η καθεμία έχει βρεθεί στο προσκήνιο της μεσαίας κατηγορίας, με ενδεικτική την περίπτωση της Inform Lykos.

Για να δούμε την τεχνική απεικόνιση και τα διαγράμματά τους (με τη συνδρομή του zaelias)

Με ανοδικό χάσμα ξεκίνησε η εβδομάδα και πλέον σε περίπτωση που κρατήσει τα κέρδη της μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης, το ημερήσιο stop θα ανέβει στις 824 μονάδες. 

Σύμφωνα με «μέτρηση» του Ηλία Ζαχαράκη, οι 854 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει συνέχιση στις 870 μονάδες. 

Στο intraday ο ταλαντωτής μάς ειδοποίησε από τη συνεδρίαση της Παρασκευής ότι θα είχαμε, αν μη τι άλλο, ακόμα μία ανοδική προσπάθεια.

Στις 838,72 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με απόδοση μηνός στο 14,58% αλλά απώλειες 1,02% σε διάστημα εβδομάδος.

Κράτει των traders με άνω σημείο αναφοράς τις 860 μονάδες, απ' όπου και η διόρθωση που ακολούθησε.

Ομως στο συν 0,23% την Παρασκευή, με τις τράπεζες στο μείον 0,85% αλλά τα blue chips στο σχεδόν 0,85%, με Coca Cola, ΟΠΑΠ αλλά και ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος, Jumbo, ΕΛΠΕ.

Στο διάγραμμα (ημερήσιο του ΓΔ), εμφανή τα σημεία αναφοράς μας, στις 818 για στήριξη και στις 853 για αντίσταση.

Προσώρας, stop για long θέσεις στις 809 μονάδες.

v