Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Στις 12.207 μονάδες νωρίτερα ο δείκτης, σε εμφανή απόκλιση από τον S&P 500 αλλά με τάση που... φέρνει σε αρκετά με τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ.

Εύλογο το ερώτημα, ποιο χρηματιστήριο είναι... προπομπός του άλλου -το ΧΑ ή η Φρανκφούρτη; Με 7,42% στον μήνα και 15,63% από την αρχή του έτους ο μεν, με 9,93% και 26,95%, ο δε.

Αργούν σήμερα οι ευρω-αγορές, κλειστό και το ΧΑ, αλλά στη Νέα Υόρκη η «αγορά των αγορών» λειτουργεί -σήμερα Δευτέρα- κανονικά.

Στον ρυθμό της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, με το επίκεντρο στις εταιρείες νέας τεχνολογίας, οι traders ποντάρουν στο ενδεχόμενο συνέχισης της ανοδικής τάσης στη Wall Street.

Στις 2.905,03 ο S&P 500, μία... ανάσα από το ιστορικό υψηλό των 2.940,91 μονάδων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για αυτή τη φάση της αγοράς (συμπεριλαμβανόμενης της δικής μας, που αργεί και τη Μεγ. Παρασκευή).

Το τελευταίο μέλος, που εντάχθηκε στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι το Κτήμα Σκούρα, συμπληρώνοντας έτσι μία ευάριθμη αλυσίδα εταιρειών που διατηρούν στην χώρα το τρίπτυχο Εδρα- Παραγωγή- Ιδιοκτησία.

Από τα αγαπημένα μου κρασιά ο Μέγας Οίνος (ένα εξαιρετικό χαρμάνι Αγιωργίτικου με Cabernet Sauvignon) με τον Γιώργο Σκούρα να οινοποιεί, εκεί στο Αργος, από το 1986.

Εξαιρετική συνάμα η πρωτοβουλία των ανθρώπων του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ανέβηκε- πλέον- επίπεδο με την πρόσφατη εκδήλωση/6 η ολομέλεια στο Μουσείο της Ακρόπολης καθώς μετρά 55 εταιρείες με 65 εργοστασιακές μονάδες, έναν συνολικό κύκλο εργασιών κοντά στο 1,3 δισ. και σχεδόν 5.500 εργαζόμενους, κάτι που αποτελεί μία ικανή βάση για ευρύτερες συνέργειες και κοινές ωφέλειες από την παραγωγή (λ.χ. η συμφωνία για την προμήθεια φθηνότερου ρεύματος) μέχρι το...ράφι.

Ανοδικά έχει «γυρίσει», μετά τις 12:35 το ΧΑ και αφού προηγουμένως είχαν επιβεβαιωθεί οι στηρίξεις.

Αλλαγή τάσης με τους δύο... ηρακλειδείς Coca Cola και ΟΤΕ και βοήθειες από τραπεζικές και blue chips. 

O τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, λόγω αργιών. 

Τελευταία συνεδρίαση για την εβδομάδα και λήξη στα Παράγωγα για τον Απρίλιο σε ΣΜΕ του FTSE25.    

Στις 14:30 τα νεότερα, με την εικόνα συγκριτικά ικανοποιητική, στην τρέχουσα σειρά με 1.175 και με 1.085 στην επόμενη, αμφότερες με premium, μεγαλύτερο 0,21% στην επόμενη. 

Λίγο ως πολύ φυσιολογική, συνεπώς αναμενόμενη, η διόρθωση της αγοράς μετά την προσέγγιση κρίσιμων τεχνικών αντιστάσεων.

Στόχος η ζώνη των 780-788 μονάδων, με τοπικές κορυφές χθες στις 775,10 και σήμερα/νωρίτερα στις 774,21 μονάδες.

Κοντινότερη στήριξη στις 754 και κύρια στις 740-735 μονάδες. Μέχρις εκεί... by the book, χαμηλότερα το (ξανα)συζητάμε.