Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Σε παραγωγή άνω των 70 εκατ. ευρώ (έναντι 63 εκατ. το 2018) στοχεύει φέτος η ασφαλιστική εταιρεία Ιnterlife, η γενική συνέλευση της οποίας έχει λάβει την απόφαση να εισαχθεί πέρα από το ΧΑΚ, και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Φρέσκα κεφάλαια δεν θα αντληθούν, όπως δεν αντλήθηκαν ούτε το 2012, όταν η μετοχή της βορειοελλαδίτικης εταιρείας ξεκίνησε να διαπραγματεύεται στην κυπριακή κεφαλαιαγορά.

Με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Ιnterlife γύρω στα 30 εκατ. ευρώ και με ισχυρή κερδοφορία κατά τα τελευταία χρόνια, πιθανολογείται πως θα βιώσουμε μια ακόμη ενδιαφέρουσα επενδυτική επιλογή.

Με σημαντικά κέρδη η προτελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, στις 1.786 μονάδες με θετική κίνηση 4% φέρνοντας τον "μεγάλο δείκτη" προς το επίπεδο των 200 ημερών.

Κατοχύρωση των 1.792 "δείχνει" τις 1.808 και την δύσκολη περιοχή/αντίστασης των 1.825 που απαιτεί αυξημένη προσοχή.

Στηρίξεις στις 1.764 και 1.740 μονάδες, ενώ κλείσιμο μηνός πάνω από τις 1.775 μονάδες ενισχύει το προβάδισμα των long.

Εβδομάδα...κρησάρα για οικονομία και ΧΑ η προσεχής, με την αγορά, σήμερα, να αντέχει στο profit taking των traders.

Την προσεχή Τετάρτη θα γίνουν γνωστά τα συμπεράσματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας (στο πλαίσιο της δεύτερης μετά-μνημονιακής αξιολόγησης) στα οποία θα βασισθεί και η κρίση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup της 11 Μαρτίου.

Εάν έχει προηγηθεί το οριστικό "κλείσιμο"/συμφωνία κυβέρνησης-τραπεζιτών- δανειστών για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας/μη εξυπηρετούμενα δάνεια οι διαπιστώσεις της Τετάρτης θα είναι ευνοικές για τους long.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, το ποσοστό 9,96% με το οποίο επιβαρύνονται οι εισαγωγές στις ΗΠΑ χαλυβδοσωλήνων υψηλού διαμετρήματος από την Ελλάδα θεωρείται πως δεν θα επηρεάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Σωληνουργεία Κορίνθου (θυγατρικής της Cenergy Holdings).

Και αυτό συμβαίνει, όπως αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr, διότι το συνολικό ποσό των δασμών είναι χαμηλότερο έναντι των άλλων εξαγωγικών χωρών (Καναδάς, Τουρκία, Κορέα) αλλά και τις Κίνα και Ινδία, ενώ η εταιρεία παραμένει ανταγωνιστική στην αμερικανική αγορά, χάρη στην υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών και τον αυξημένο αριθμό νέων έργων για τη μεταφορά ενέργειας φυσικού αερίου και πετρελαίου στην αγορά των ΗΠΑ.

Στις 674,84-679,07 μονάδες η διακύμανση του Γενικού Δείκτη, με το intraday stop να ανεβαίνει στις 663 μονάδες (σε ωριαίο κλείσιμο).

Σε απόκλιση, σε σχέση με τον FTSE25, καθώς για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης στις 1.790 μονάδες καλύπτεται το 1/3 της προηγηθείσας διόρθωσης.

Για τον ΓΔ, σύμφωνα με έμπειρο αναλυτή, υπολείπεται ακόμη του επιπέδου διόρθωσης (1/3), με τις 664 και 635/6 μονάδες να θεωρούνται σημεία-κλειδιά για την πορεία του.