Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

ALPHA BANK: Short με το stop στο 1,5010, στήριξη στο 1,20 και αντίσταση στο 1,38 ευρώ.

ΕΤΕ: Long με το stop στο 1,87, με το 1,96 αντίσταση.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Long με το stop στο 1,6840 και το 1,85 αντίσταση.

ΕUROBANK: Long με το stop στο 0,7175 και αντίσταση στο 0,7620 ευρώ.

Tραπεζικός Δείκτης: Short με το stop στις 646, στήριξη τις 613 μονάδες.

Στις 754,20 με χαμηλό ημέρας στις 753,21 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, σε μία απόλυτα φυσιολογική διόρθωση. Απλά η αφορμή δόθηκε μετά τις ενέργειες Τραμπ και το «γύρισμα» των διεθνών αγορών. 

Η ζώνη των 785-800 δεν είναι απλή υπόθεση για την αγορά, σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, κάτι που φαίνεται στο μηνιαίο γράφημα. Σε περίπτωση πειστικής υπέρβασης, θα άνοιγε ο δρόμος για... τετραψήφιο νούμερο αλλά θα προηγούνταν οι απαραίτητες επιβεβαιώσεις.

Τι έχουμε μέχρι στιγμής:  long σήμα σε μήνα από τον Φεβρουάριο, γεγονός θετικό για τη συνέχεια, ωστόσο μένει η κατοχύρωση του επιπέδου για να μας δώσει μεγαλύτερη τάση.

Εως τις 753,92 μονάδες νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, σε μία αναμενόμενη διόρθωση αλλά με αφορμή την αιφνιδιαστική ενέργεια Τραμπ.

Ηδη τεχνικά, σε διάστημα 60', ο ΓΔ «πάτησε» τον 200άρη, στις 754 μον. 

Πλέον οι 765 μεταβάλλονται σε αντίσταση ενώ ενδεχόμενη απώλεια, σε κλείσιμο, των 750, ανοίγει την... κατηφόρα για χαμηλότερα. Προς το επίπεδο των 740 μονάδων, σε αυτή τη φάση. 

 

Αιφνιδιαστική απόφαση Τραμπ για νέους δασμούς στην Κίνα. Στο 25% αυξάνονται οι αμερικανικοί δασμοί σε επιλεγμένα κινεζικά προϊόντα.

Κίνηση τακτικής το σχεδόν βέβαιο καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μέσω Twitter, εκφράζει παράπονα για την αργή πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουάσιγκτον - Πεκίνου.

Πώς θα αποτιμήσει η Wall Street, που ισορροπεί σε νέα υψηλά, αυτή την ενέργεια;

Στις 2.945,64 μονάδες ο «δείκτης των δεικτών», συνεπικουρούμενος από τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων εταιρειών.

Σε ανάρτησή μας (στις 5 Απριλίου) σας είχαμε προϊδεάσει πως μετά τον κλάδο υγείας/τομέας νοσοκομείων θα ερχόταν η ώρα (και) των φαρμακευτικών.

Μάλιστα, τότε, σημειώναμε πως «... ήδη είχαμε την πρώτη πώληση σε στρατηγικό επενδυτή (από τη Μέση Ανατολή) εταιρείας με τζίρο λίγο χαμηλότερο των 100 εκατ. Αλλες 2-3 είναι προς δρομολόγηση, ωστόσο μία συμφωνία που θα μπορούσε να ταράξει τα... νερά (σε επιχειρηματικό και όχι μόνο επίπεδο), καθότι αφορά προβεβλημένο hyper όμιλο, είναι στο στάδιο των επαφών και των συζητήσεων...».