Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Στις... παρυφές των 900 μονάδων ο ΓΔ, την Παρασκευή. Να δούμε σήμερα-αύριο, καθώς θα υπάρξουν και νέοι αγοραστές αλλά και πωλητές που είχαν τοποθετηθεί το τελευταίο διάστημα.

Το αποτέλεσμα έχει λίγο ως πολύ προεξοφληθεί, γι' αυτό και απαιτείται αυξημένη προσοχή τόσο από τους long όσο και από τους short.

Η αλήθεια είναι πως ένα σημαντικό μέρος της αγοράς κρατά... μεγάλο καλάθι, γι' αυτό να δούμε τις πρώτες κινήσεις από ασφαλιστικό και φορολογικό μέχρι επενδύσεις και deals.

Τεχνικά, όπως φαίνεται στο διάγραμμα του ΓΔ, (ημερήσιο) κλείσιμο Παρασκευής πάνω στο υψηλό 2018 (895 μον). Πειστική υπέρβαση οδηγεί προς τις 940, με επόμενο στόχο προς τις 980 μονάδες. Κοντινότερη στήριξη στις 871 και χαμηλότερη στις 853, που είναι και σημείο stop για τους long (σε διάστημα μηνός).

Στην περιοχή των 830 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών. Με αντίδραση 88,86% από την αρχή του έτους.
Ωστόσο ο ΔΤΡ είναι ο μόνος που δεν έχει "γυρίσει" ανοδικά στο ΧΑ. Ολα τα...λεφτά είναι στην περιοχή των 1.000 μονάδων.

Επίπεδα, όπου το κράτος (το καλοκαίρι του 2015) με...δούρειο ίππο την αναγκαστική ανακεφαλαιοποίηση (και όχι αμκ με εισροή φρέσκων μετρητών)  παρέδιδε λίγο αργότερα σε ιδιώτες, funds τα κλειδιά του εγχώριου banikng σε τιμές peanuts.

Πάνω από τα 18 ευρώ από εχθές η μετοχή. Αντίδραση από τα τελευταία χαμηλά των 16,70 plus.

Oσοι έχουν ως οδηγό την εύλογη αποτίμηση της Grant Thornton (στα 19,43 η κοινή, στα 17,52 οι προνομιούχες) της 25 Απριλίου  έχουν λόγους να είναι εντός παιδιάς.

Η διαδικασία της Δ.Π πηγαίνει καλά, "ισχυρά χέρια" στη μετοχή και ο πήχης της πρότασης στο 75% του μ.κ
Προσωπικά θεωρώ "κλειδωμένη" την διαδικασία, που ολοκληρώνεται στις 17 Ιουλίου.

Τεχνικά, έδωσε σήμα long εχθές με στόχο τα 18,30 και 18,65 ευρώ.

Να συνεκτιμηθεί, πως η διαπραγμάτευση του ΣΜΕ στο ΧΠΑ σταματά την Παρασκευή.

Ριζική αλλαγή σκηνικού στη μετοχή της Lavipharm είχαμε, μετά την πρόσφατη φετινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να είναι κατανοητό το γιατί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων είχε προγραμματιστεί για την 26η Ιουνίου, χωρίς να περιλαμβάνει κάποιο «καυτό» θέμα προς συζήτηση και ψήφιση.

Στις 26 Ιουνίου, η μετοχή της Lavipharm κλείνει στο ταμπλό του ΧΑ στο 0,193 ευρώ.

Στις 27 Ιουνίου, η τιμή του τίτλου διατηρήθηκε σταθερή.

Σημεία των καιρών όσα διαδραματίζονται αυτά τα... φεγγάρια στην πολύπαθη επιχείρηση. Η στήλη έγκαιρα πήρε θέση ξεκάθαρη και διαγραμματικά τεκμηριωμένη.

Οπως φαίνεται στη "μέτρηση" του Ηλία Ζαχαράκη όλα πηγαίνουν by the book.

v