Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 13 2023

Αλληλουχία εξελίξεων

Στη UniCredit το 9% της Alpha Βank έναντι 1,39/μτχ., άμεσα η διαδικασία διάθεσης ποσοστού έως 25% της Εθνικής. Συνδυαστικά σε ξένους και Ελληνες επενδυτές, όπως σημείωνε νωρίτερα ο Χρήστος Κίτσιος.

Κινητικότητα στον τραπεζικό κλάδο που μπορεί βραχυπρόθεσμα να αποστερεί ρευστότητα από τα blue chips, πλην όμως μεσοπρόθεσμα είναι θετική για την αγορά.

Παράλληλη και σε mid caps, με αφορμή την επίσπευση της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου 3μήνου/9μήνου, ενδεικτική η περίπτωση της Ideal Holdings (ανακοίνωσε ήδη), της Intralot (στις 24 Νοεμβρίου), με κοινό παρονομαστή την καλύτερη δυνατή παρουσία στο road show της Morgan Stanley (για λογαριασμό της ΕΧΑΕ) στο Λονδίνο, που ακολουθεί.

Συν τω χρόνω συμπληρώνεται το «καρέ» των πιστοποιημένων οίκων αξιολόγησης που αποδίδουν την επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα. Αρχικά η καναδική DBRS, ακολούθησε η αμερικανική Standard & Poor's και τελευταία -μέσω Φρανκφούρτης- η γερμανική Scope Ratings.

Ο Στρατηγικός Αναλυτής έχει ρεπορτάζ για τον ευρωπαϊκό οίκο που εγκρίνει η ΕΚΤ.

Αυτά ενόψει της βαθμολόγησης από τη Fitch, την 1η Δεκεμβρίου, που εάν αποδώσει και αυτή το investment grade θα συμπληρώνεται «καρέ» (πιστοποιημένων οίκων αξιολόγησης).

Εχουν τη σημασία τους όλα αυτά, σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας και υπέρβαρου κόστους χρήματος σε περιβάλλον υψηλών επιτοκίων/ποσοτικής σύσφιξης. Ενθαρρυντικά -κατά γενική εκτίμηση- που πιθανότατα να αποτυπωθούν και επενδυτικά/χρηματιστηριακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v