Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 9 2023

Intralot-Trade Estates: Τις πταίει...

Τα δύο περιστατικά που συνέβησαν αυτή την εβδομάδα (Intralot, Trade Estates), εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους αλλά με την ίδια συνέπεια, την περαιτέρω μείωση της αξιοπιστίας του θεσμού, δεν φάνηκε να προβληματίζουν την πολιτική ηγεσία.

Συνδυαστική η ευθύνη από το πώς προέκυψε η εμπλοκή με την Intralοt, με τον Χρήστο Κίτσιο να το θέτει -όσο πιο ευγενικά μπορούσε-, σημειώνοντας πως ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να επανεξετάσει αν ολοκληρώθηκαν ποτέ οι δράσεις μετεκπαίδευσης των δικαστικών που προέβλεπαν οι μνημονιακές υποχρεώσεις. Κυρίως όμως με την Trade Estates -με τον ΧΑΜαιλέοντα να έχει το παρασκήνιο για τον... περονόσπορο.

Δύο στα δύο, σε διάστημα 24ώρου, σε μία αγορά όπου η αξία συναλλαγών μετά βίας φτάνει τα 60, άντε τα 70 εκατ. ευρώ.

Προφανώς κάποιοι ευθύνονται για αυτή την... κωμικοτραγική εικόνα, με εύλογο το ερώτημα εάν αυτή συνάδει με τον ευρύτερο κεντρικό σχεδιασμό για την αναβάθμιση της κεφαλαιαγοράς.

Με αυτήν θα πάει η ελληνική αποστολή στο road show της Morgan Stanley, στο Λονδίνο; Αυτήν θα διαφημίσει ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης και εντέλει αυτήν θα προλογίσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Ομως εάν είναι ικανοποιημένος ειδικά ο τελευταίος, τότε... έχουμε πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v