Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚ Τέρνα: Οι επιτυχίες του placement των €79,2 εκατ.

Η είσοδος μεγάλων ξένων επενδυτών και οι κρίσιμες συγκρίσεις της τιμής διάθεσης του πακέτου με την πορεία της μετοχής. Το μπόνους από τη χαμηλή μέση τιμή κτήσης των ίδιων μετοχών.

ΓΕΚ Τέρνα: Οι επιτυχίες του placement των €79,2 εκατ.

Πάνω από τον πήχη των 5 εκατομμυρίων μετοχών κινήθηκε τελικά το ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για το placement που διενήργησε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Διατέθηκαν 6 εκατομμύρια μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας αποκτήθηκαν με μέση τιμή κτήσης 13,20 ευρώ ήτοι discount 5,70%. Από τη διαδικασία αντλήθηκαν 79,2 εκατ. ευρώ. 

Στο placement συμμετείχε ένα επίλεκτο pool 10 μεγάλων επενδυτών από Ευρώπη και ΗΠΑ, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 30%, διαμορφώνοντάς το σε επίπεδα άνω του 25% πλέον, σημειώνουν πηγές του ομίλου.

Πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι η τιμή στην οποία έγινε το placement στη ΓΕΚ Τέρνα συνιστά σημαντική επιτυχία. Και αυτό γιατί διενεργήθηκε στα 13,2 ευρώ, τιμή υψηλότερη της μέσης τιμής των τελευταίων 12 μηνών (12,9 ευρώ). Είναι παράλληλα, κοντά στη μέση τιμή το τελευταίο εξάμηνο (13,3 ευρώ) και το τελευταίο τρίμηνο (περί τα 13,4 ευρώ). Αξιοσημείωτο επίσης είναι το ότι μόλις 10 ημέρες πριν την διάθεση των μετοχών στις 8 Ιανουαρίου η μετοχή είχε κλείσει στα 12,88 ευρώ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία έχουν αγοραστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα. Το μέσο κόστος βρίσκεται στα 7,3 ευρώ ανά μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο placement μετείχαν και υπάρχοντες ξένοι θεσμικοί μέτοχοι, που είχαν δηλαδή αποκτήσει μετοχές της εταιρείας σε χαμηλότερη τιμή κτήσης, και αγοράζοντας τώρα σε υψηλότερα επίπεδα επιβεβαιώνουν, σημειώνουν πηγές της εταιρείας, την πίστη στις προοπτικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για μεγαλύτερη αξία, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη Διοίκηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v