Πτώση 0,17% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Δευτέρα

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 12/12/2016

Ο καταιγισμός στις εξαγορές μεριδίων, που ξεκίνησε από την 1η Δεκεμβρίου στην κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων, συνεχίστηκε αμείωτος και στη διάρκεια της Δευτέρας. Αυτή ήταν και μία από τις κύριες αιτίες που το Ενεργητικό των Α/Κ υποχώρησε κατά -0,17% και διαμορφώθηκε στα 6,530 δις €. Η νέα αξιοσημείωτη υποχώρηση των μεριδίων κατά -0,06% αντιστοιχεί σε σημαντικές εκροές κεφαλαίων αξίας 7,545 εκατ. €.

Λόγω των υψηλών εκροών του μήνα που διανύουμε, το μέγεθος της ετήσιας πτώσης του Ενεργητικού διευρύνθηκε και πάλι προς το -9,79%. Οι ετήσιες απώλειες μεριδίων είναι πολύ υψηλές και ανέρχονται σε 11,86% (δυστυχώς κινούνται προς την αρχική μας πρόβλεψη περί του -12,5% από την αρχή του έτους). Οι εκροές κεφαλαίων είναι ιδιαίτερα σημαντικές και αγγίζουν τα 943,877 εκατ. € (με τον ρυθμό μάλιστα των τελευταίων ημερών, οι ετήσιες εκροές δύναται να ανέλθουν περί του 1 δις €.).

Σε επίπεδο αποδόσεων, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, δεν είχαμε ιδιαίτερες εντάσεις. Οι 20 κατηγορίες κινήθηκαν κυρίως πτωτικά και το αρνητικό μέσο πρόσημο της αγοράς ήταν οριακό κατά -0,07%. Σε μέση αρνητική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,67%, τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,61% και τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,41%. Αντιθέτως, την υψηλότερη μέση θετική απόδοση είχαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,74% και τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,33%.

Οι χθεσινές εκροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων ήταν αξίας 4,053 εκατ. €. Υπενθυμίζουμε ότι οι εκροές του μήνα που διανύουμε ήδη ανέρχονται στο σύνολο των Α/Κ στα 80,391 €, εκ των οποίων τα 69,065 εκατ. € προέρχονται από την συγκεκριμένη κατηγορία. Σημαντικές επίσης εξαγορές μεριδίων στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας αξίας 2,343 εκατ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 392 χιλ. €. Σε καμία κατηγορία Α/Κ δεν υπήρξαν εισροές άξιες αναφοράς!

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v