Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 0,69% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Πέμπτη

Οι χθεσινές απώλειες μεριδίων ήταν πολύ μεγάλης έντασης και ανήλθαν σε -0,25%. Οι δε εκροές κεφαλαίων που αντιστοιχούν σε αυτόν τον όγκο των εξαγορών άγγιξαν σε ημερήσια αξία τα 34,672 δισ. €

Ανάλυση της ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. για την αγορά των Α/Κ την Πέμπτη 15/12/2016

Ακόμη μία ιδιαίτερα κακή ημέρα ήταν η Πέμπτη για τον Θεσμό των Α/Κ. Μέχρι τώρα ο Δεκέμβριος τείνει να χαρακτηρισθεί ως ο χειρότερος μήνας από πλευράς εκροών κεφαλαίων. Οι χθεσινές απώλειες μεριδίων ήταν πολύ μεγάλης έντασης και ανήλθαν σε -0,25%. Οι δε εκροές κεφαλαίων που αντιστοιχούν σε αυτόν τον όγκο των εξαγορών άγγιξαν σε ημερήσια αξία τα 34,672 δισ. €. Αποτέλεσμα αυτών ήταν το Ενεργητικό να υποστεί σημαντικές απώλειες κατά -0,69% και να διαμορφωθεί στα 6,407 δις €, μία ανάσα μόλις από τα φετινά του ψυχολογικά επίπεδα.

Η υποχώρηση του Ενεργητικού θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν το σύνολο των κατηγοριών των Α/Κ δεν κινείτο με θετικό πρόσημο μέσης απόδοσης. Πράγματι, μόνον οι 6 από τις 20 κατηγορίες είχαν μέσες απώλειες καθαρών τιμών, με αποτέλεσμα η αγορά των Α/Κ να κλείσει θετικά κατά 0,32%.

Το υψηλότερο θετικό μέσο πρόσημο επέτυχαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 2,11%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 1,30% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 1,16%. Αντιθέτως, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι κατηγορίες που σχετίζονται με τα Ελληνικά δρώμενα ξεχώρισαν με μέσο αρνητικό πρόσημο: τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,86%, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,83% και τα Μικτά Α/Κ με -0,40%.

Η μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων των Αναπτυσσομένων Χωρών συνεχίζεται αμείωτη.

Οι εκροές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας αξίας 18,422 εκατ. € και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 14,944 εκατ. €, αρκούν από μόνες τους για την υποχώρηση του Ενεργητικού σε αυτά τα επίπεδα. Ουσιαστικές εισροές μόνον στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 430 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 418 χιλ. €.

Οι συνολικές ετήσιες εκροές της αγοράς των Α/Κ ανέρχονται πλέον στο υψηλότατο ποσό των 997 εκατ. € (χωρίς να έχει κλείσει ακόμη το έτος).

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v