Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στα Αμοιβαία την Τρίτη

Εχθές τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά -0,01% και αντιστοιχούν σε οριακό ισοζύγιο εισροών/εκροών, αξίας 1,036 εκατ. €.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την περίοδο: 23/7/2018 - 24/7/2018

Σταθεροποιημένη εμφανίζεται η αξία του Ενεργητικού τις τελευταίες τρεις ημέρες περί των 6,564 δις €, καθώς οι ημερήσιες αυξομειώσεις του κινούνται σε ανεπαίσθητα επίπεδα. Το κύριο χαρακτηριστικό της Τρίτης ήταν η επαναφορά του τζίρου σε πολύ χαμηλά επίπεδα (μετά από ένα 2ήμερο έντονης συναλλακτικής αξίας, τόσο λόγω απορροφήσεων ορισμένων Α/Κ από άλλα, όσο και λόγω αναπάντεχων εισροών, σε ορισμένες κατηγορίες.) Ειδικότερα, εχθές τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά -0,01% και αντιστοιχούν σε οριακό ισοζύγιο εισροών/εκροών, αξίας 1,036 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν θετικό, περί του 0,23%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 13 έκλεισαν με κέρδη, οι 6 με (μικρές) ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση άνοδο καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,06%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή, μαζί με τα Funds of Funds Μετοχικά, με 0,75% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,68%. Στον αντίποδα, το αρνητικό πρόσημο μέσης απόδοσης κυμάνθηκε σε ιδιαιτέρως στενό εύρος: από -0,20% (Μετοχικά Α/Κ Δείκτη) έως και -0,01%.

Η κινητικότητα των μεριδιούχων εντός των κατηγοριών ήταν περιορισμένη (και πλέον θυμίζει έντονα ημέρες Αυγούστου). Η συναλλακτική αξία, επίσης, πολύ χαμηλή (καμία μάλιστα κατηγορία δεν ξεπέρασε το ένα εκατ. € σε συναλλαγές). Η επενδυτική διάθεση – όσο βέβαια μπορεί να χαρακτηρισθεί – ‘ήταν από μικτή προς αρνητική. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 633 χιλ. €, στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 544 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 220 χιλ. €. Αντιθέτως, σε εισροές ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 285 χιλ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 261 χιλ. € και τα Μικτά Α/Κ με 144 χιλ. €.

Τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας έκλεισαν με μικρές ρευστοποιήσεις, αξίας 120 χιλ. €.

ΠΗΓΗ: ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v