Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος ενεργητικού για τα Α/Κ την Τρίτη

Η χθεσινή θετική κίνηση πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από αποδόσεις, καθώς τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά -0,03% και αντιστοιχούν σε αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, αξίας 2,137 εκατ. €.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Τετάρτη 4/7/2018

Μικρή άνοδο Ενεργητικού 0,20% σημείωσε η αγορά των Α/Κ κατά τη διάρκεια της Τρίτης και διαμορφώθηκε στα 6,601 δις €. Η χθεσινή θετική κίνηση πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από αποδόσεις, καθώς τα μερίδια κινήθηκαν πτωτικά -0,03% και αντιστοιχούν σε αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, αξίας 2,137 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης ημερήσιας απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς ήταν επίσης θετικό 0,38%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 19 έκλεισαν με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη (Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,28%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,91% και τα Μετοχικά Αναπτυγμένων Αγορών, όπως και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών, με το ίδιο πρόσημο 0,70%.

Ικανοποιητικές, επίσης, οι μέσες αποδόσεις των Funds of Funds Μετοχικών και των Μετοχικών Α/Κ Διεθνή με 0,53%.

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών, αλλά είχε δύο αρνητικά χαρακτηριστικά: την χαμηλή συναλλακτική αξία και τη διάθεση ρευστοποιήσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι (ουσιαστικά) μόνον δύο κατηγορίες είχαν θετικό ισοζύγιο, αλλά με ισχνή αξία συναλλαγών: τα Μικτά Α/Κ και τα Funds of Funds Μικτά με εισροές (μόλις) 179 και 69 χιλ. €, αντιστοίχως.

Αντιθέτως, οι υψηλότερες εκροές έλαβαν χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 688 χιλ. €, στα συγγενή Διαχείρισης Διαθεσίμων με 591 χιλ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 528 χιλ. € και στα Funds of Funds Μετοχικά με 244 χιλ. €.

Αμελητέας αξίας ρευστοποιήσεις στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας (29 χιλ. €) και στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας (25 χιλ. €).

Οι απώλειες του Ενεργητικού σε σχέση με την έναρξη τους έτους μειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε -0,84%. Παραμένει, για το ίδιο χρονικό διάστημα, ο ενισχυμένος κατά 1,15% ρυθμός μεριδίων, ενώ η αξία του αρνητικού τελικού ισοζυγίου έχει διευρυνθεί σε 53,599 εκατ. €.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v