Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στα Α/Κ το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου

Ο ρυθμός των μεριδίων είναι αισθητά ανοδικός 0,17%, δυστυχώς όμως αντιστοιχεί σε ελεγχόμενη αρνητική αξία 7,936 εκατ. € τελικού ισοζυγίου εισροών/εκροών.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την περίοδο: 29/6/2018 - 11/7/2018

Χωρίς σαφή προσδιορισμό ανοδικής ή καθοδικής κίνησης του Ενεργητικού έχει ξεκινήσει το β’ εξαμ. του έτους και μάλιστα με κυριότερο χαρακτηριστικό την απουσία συναλλακτικής αξίας (όπως ακριβώς και στην απευθείας μετοχική και ομολογιακή αγορά Ελληνικών τίτλων).

Αναλυτικότερα στο πρώτο σχεδόν μισό του Ιουλίου, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων έχει σημειώσει οριακή μείωση της τάξεως του -0,16%, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 6,576 δις €. Ο ρυθμός των μεριδίων είναι αισθητά ανοδικός 0,17%, δυστυχώς όμως αντιστοιχεί σε ελεγχόμενη αρνητική αξία 7,936 εκατ. € τελικού ισοζυγίου εισροών/εκροών.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς είναι επίσης οριακά θετικό 0,15%, καθώς συνεχίζεται η παλινδρόμηση και των διεθνών αγορών (σχετιζόμενες άμεσα με τις καθημερινές δηλώσεις και εξελίξεις περί του «εμπορικού πολέμου»). Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 10 έχουν καταγράψει κέρδη, οι 8 απώλειες, ενώ 2 παρέμειναν αμετάβλητες (Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών, Διαχείρισης Διαθεσίμων). Σε ενίσχυση καθαρών τιμών έχουν ξεχωρίσει τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 1,49%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 1,36% και το ένα Α/Κ που δραστηριοποιείται σε Κρατικά ομόλογα Αναπτυσσομένων Χωρών με 1,13%. Σε αντίθετη φορά τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, που έχουν υποστεί τις υψηλότερες απώλειες με -1,81% και -1,37%, αντιστοίχως. Ακολούθησαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,82%.

Όπως προαναφέραμε η συναλλακτική αξία είναι χαμηλή, η δε επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζεται ως μικτή. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έχει λάβει χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 7,357 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 6,915 εκατ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,248 εκατ. €.

Αντιθέτως, σε εισροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 3,023 εκατ. €, τα Funds of Funds Μικτά με 2,846 εκατ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 2,553 εκατ. €. και τα Μικτά Α/Κ με 2,337 εκατ. €.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v