Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στα Αμοιβαία την Τρίτη

Ο ρυθμός μεριδίων ήταν αισθητά αρνητικός κατά -0,04% και αντιστοιχεί σε έντονα πτωτικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών της τάξεως των 8,841 εκατ. €.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Τρίτη 17/7/2018

Μικρή υποχώρηση -0,08% υπέστη το Ενεργητικό της αγοράς των Α/Κ κατά τη διάρκεια της Τρίτης και διαμορφώθηκε στα 6,602 δις €. Η χθεσινή πτώση της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων οφείλεται αποκλειστικά και μόνον σε ρευστοποιήσεις μεριδίων, με κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας την εκτίναξη της συναλλακτικής αξίας - σε ορισμένες, μάλιστα, κατηγορίες σε υψηλά επίπεδα. Αναλυτικότερα, ο ρυθμός μεριδίων ήταν αισθητά αρνητικός κατά -0,04% και αντιστοιχεί σε έντονα πτωτικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών της τάξεως των 8,841 εκατ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά θετικό 0,08%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 15 έκλεισαν με κέρδη, οι 4 με απώλειες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με 0,55%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,47% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,29%. Στον αντίποδα, τις υψηλότερες μέσες απώλειες υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,36%, τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με -0,13% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,07%.

Κατά παράδοξο τρόπο, τόσο για την περίοδο όσο και λόγω της συμπεριφοράς των μεριδιούχων το αμέσως προηγούμενο διάστημα, κινητικότητα υπήρξε στο σύνολο των Α/Κ, με έντονη συναλλακτική δραστηριότητα. Η επενδυτική διάθεση ήταν ξεκάθαρα αρνητική και οδήγησε σε υψηλή αξία ρευστοποιήσεων.

Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 2,446 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 2,099 εκατ. €, στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 1,909 εκατ. €, στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 1,496 εκατ. €. Και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,195 εκατ. €. Οι εισροές στα Funds of Funds Μικτά με 1,173 εκατ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 101 χιλ. €, απλώς περιόρισαν το εύρος το αρνητικού τελικού ισοζυγίου.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΠΗΓΗ: ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v