Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακές μεταβολές στα Αμοιβαία τη Δευτέρα

Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 16 έκλεισαν με ζημιές, οι 3 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την περίοδο: 13/7/2018 - 16/7/2018

Σταθεροποιητικές τάσεις ως προς τα πρωτογενή στοιχεία του Ενεργητικού επεκράτησαν στην πρώτη ημέρα της εβδομάδας, με αποτέλεσμα η αξία του να παραμείνει αμετάβλητη, περί των 6,607 δις €. Ο ρυθμός των μεριδίων ήταν ανοδικός 0,03% και αντιστοιχεί σε οριακά θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών, της τάξεως των (μόλις) 910 χιλ. €.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο ήταν αρνητικό, κατά -0,21%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 16 έκλεισαν με ζημιές, οι 3 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη (Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυσσομένων Χωρών). Σε μέση υποχώρηση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -1,25%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -0,68% και τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,67%. Οι 3 κατηγορίες που επέτυχαν θετική μέση απόδοση ήταν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,62%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,29% και τα Μικτά Α/Κ με 0,06%.

Η κινητικότητα των μεριδιούχων παραμένει περιορισμένη και πλέον θα γίνεται (φυσιολογικά) μικρότερη όσο προχωρούμε προς τις ημέρες του Αυγούστου. Ομοίως, και η συναλλακτική αξία, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο καθορισμός της επενδυτικής διάθεσης. Ο μεγαλύτερος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 1,416 εκατ. €, στα Funds of Funds Μετοχικά με 600 χιλ. € και στα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 429 χιλ. €. Αντιθέτως, οι εισροές στα Μικτά Α/Κ με 3,024 εκατ. €, στα Funds of Funds Μικτά με 426 χιλ. € και στα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου αντιστάθμισαν την αξία εκροών, με αποτέλεσμα να ισοσκελισθεί το τελικό ισοζύγιο.

Με εισροές 281 χιλ. € έκλεισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας, έναντι ανεπαίσθητων εκροών 33 χιλ. € στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας.

Από την αρχή του έτους το Ενεργητικό παραμένει σε αρνητικά επίπεδα -0,75%, ο ρυθμός μεριδίων σε ανοδικά 1,15%, ενώ στο τελικό ισοζύγιο υπερισχύουν οι ρευστοποιήσεις, οι οποίες έχουν διευρυνθεί στα 58,834 εκατ. €.

ΠΗΓΗ: ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ
ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v