Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχεδόν αμετάβλητο το Ενεργητικό των Α/Κ στα €6,58 δισ. την Δευτέρα

Το πρόσημο μέσης απόδοσης της αγοράς ήταν λίγο πτωτικό, καθώς κυμάνθηκε περί του -0,15%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 15 έκλεισαν με ζημιές, οι 4 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη.

  • του Κώστα Σιαμπράκου

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Δευτέρα 31/7/2018

Η αύξηση του αριθμού των Α/Κ από 307 σε 311 (4 νέα επενδυτικά προϊόντα από την EUROBANK ΑΜ ΑΕΔΑΚ) μας εξέπληξε εν μέσω περιόδου θερινής ραστώνης, όπως βέβαια και η χθεσινή αξιοσημείωτη συναλλακτική αξία σε ορισμένες κατηγορίες.

Ως προς τα άλλα πρωτογενή στοιχεία της αγοράς, το Ενεργητικό παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο (οριακή υποχώρηση -0,01%) στα 6,589 δις €, όπως επίσης και τα μερίδια. Όμως, το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών κατέγραψε ικανοποιητική αξία συμμετοχών, η οποία ανήλθε σε 2,431 εκατ. €.

Το πρόσημο μέσης απόδοσης της αγοράς ήταν λίγο πτωτικό, καθώς κυμάνθηκε περί του -0,15%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 15 έκλεισαν με ζημιές, οι 4 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Την υψηλότερη μέση υποχώρηση καθαρών τιμών υπέστησαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -1,10%, τα Funds of Funds Μετοχικά με -0,85% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με -0,69%. Στον αντίποδα, σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 0,93%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,73% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,26%.

Ήδη προαναφέραμε την θετική έκπληξη της κινητικότητας σε ορισμένες κατηγορίες, στις οποίες μάλιστα η συναλλακτική αξία οδηγήθηκε από θετική επενδυτική διάθεση. Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών έλαβε χώρα στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,991 εκατ. €. Ακολούθησαν τα Μικτά Α/Κ με 688 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ μη Κρατικά Επενδυτικής Διαβάθμισης με 583 χιλ. € και τα Funds of Funds Μικτά με 314 χιλ. €.

Αντιθέτως, σε αξία ρευστοποιήσεων ξεχώρισαν τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 562 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 328 χιλ. € και τα Σύνθετα Α/Κ Ειδικού Τύπου με 113 χιλ. €.

Οι απώλειες του Ενεργητικού σε σχέση με την έναρξη του έτους έχουν βελτιωθεί σημαντικά στις τελευταίες ημέρες και την Δευτέρα άγγιζαν το -1,01%.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v