Με βήμα σημειωτόν οι αγορές της Ασίας

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις για τους περισσότερους δείκτες. Η προσοχή στρέφεται στο Μάριο Ντράγκι που έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη των προσδοκιών.

Διστακτικές κινήσεις καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να προσπαθούν ακόμη να αποτιμήσουν τη σημασία των εξελίξεων στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα περιμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,33% στις 15.676 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,25% στις 25.254 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,25% στις 2056 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,51% στις 5632 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,51% στις  2300 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,41% στις 2418 μονάδες.

Οι ελπίδες για εκεχειρία στην Ουκρανία οδήγησαν χθες σε σημαντική άνοδο τις ευρωπαϊκές αγορές, με το Λονδίνο μάλιστα να αγγίζει ενδοσυνεδριακά το υψηλότερο επίπεδο 14 ετών. Ο αρχικός ενθουσιασμός όμως, μετριάστηκε όταν Κρεμλίνο και Κίεβο άρχισαν να διαφωνούν δημοσίως ως προς το τι ακριβώς συμφωνήθηκε, ενώ η αντίδραση των ηγετών διεθνώς – και κυρίως του Μπαράκ Ομπάμα - ήταν επιφυλακτική.

Η Wall Street έκλεισε με μεικτά πρόσημα, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε οριακά κατά 0,08% κρατώντας στο νήμα τις 2000 μονάδες.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στο Μάριο Ντράγκι, που μετά την ομιλία του στο Jackson Hole, έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη των προσδοκιών. Η ΕΚΤ ανακοινώνει τις αποφάσεις της το μεσημέρι στις 14:45 ώρα Ελλάδας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως για τους αναλυτές, όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v