Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 2,6% στην εβδομάδα για τον MSCI Ασίας

Για τις αγορές της Ασίας αυτή ήταν η χειρότερη εβδομάδα του εξαμήνου. Ο MSCI Ασίας Ειρηνικού έχει χάσει 7,4% από τα υψηλά 6ετίας του Ιουλίου. Καμία αντίδραση από τις εξαγγελίες Ντράγκι. Κλειστές οι αγορές σε Νότιο Κορέα, Ινδία και Κίνα.

Οριακές κινήσεις και μικτά πρόσημα είναι η εικόνα από τη σημερινή συνεδρίαση στην Ασία, ενώ συνεχίζονται αμείωτες οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ και χωρίς πρακτικά να υπάρχει καμία αντίδραση στα όσα εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο – που χθες κατέγραψε κάθετη πτώση 2,6% - ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 15.708 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, όπου οι αγορές άνοιξαν μετά από διήμερη αργία, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,27% στις 22.870 μονάδες . Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με άνοδο με άνοδο 0,33% στις 5316 μονάδες.

Οι αγορές σε Νότιο Κορέα, Ινδία και Κίνα είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού, υποχωρεί κατά 0,2%  στις 138.35 μονάδες. Στην εβδομάδα, ο δείκτης καταγράφει πτώση 2,6% που είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία υποχώρηση των τελευταίων έξι μηνών. Από τα υψηλά εξαετίας που άγγιξε τον Ιούλιο, ο MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχωρεί κατά 7,4%.

«Αν και οι αμερικανικές μετοχές έχουν καταφέρει να ανακτήσουν το μεγαλύτερο μέρος από το χαμένο έδαφος και έκλεισαν σταθεροποιητικά, εξακολουθεί να υπάρχει η τάση αποστροφής κινδύνου στις αγορές λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων» αναφέρει ο Hary Yau, της Credit Agricole.

Οι φόβοι για επιβράδυνση στην Κίνα και την Ευρώπη, οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία όπως και οι ανησυχίες για το ποτέ θα γίνει η αύξηση των επιτοκίων από τη Fed είναι οι βασικοί παράγοντες που δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα χρηματιστήρια. Οι ίδιοι παράγοντες οδήγησαν το δολάριο σε υψηλό 4 ετών )ο δείκτης δολαρίου διαμορφώνεται τα 85.757) και υψηλό έξι ετών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 110,09 γεν.

Η προσοχή στρέφεται σήμερα στα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων της Fed. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δημιουργήθηκαν 215.000 νέες θέσεις εργασίας το Σεπτέμβριο, από 142.000 τον προηγούμενο μήνα.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v