Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας

Αρνητικό κλίμα στο Τόκιο καθώς ανακάμπτει το γεν και η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφασίζει να μην κινηθεί. Διστακτικά βήματα ανόδου στο Χονγκ Κονγκ ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται. Ξεχωρίζει η μετοχή της Rio Tinto.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στις κεντρικές τράπεζες, ενώ παράλληλα το ιαπωνικό νόμισμα ανακάμπτει έναντι του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,67% στις 15.783 μονάδες. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν προχώρησε σε αλλαγή νομισματικής πολιτικής κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αν και προειδοποίησε ότι υπάρχουν κίνδυνοι στην ανάπτυξη τονίζοντας ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Έτσι, το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου στα 108,62 γεν.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,35% στις 23.397 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με άνοδο 0,23% στις 1972 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,15% στις 5284 μονάδες. Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο ιστορικό χαμηλό, υποστηρίζοντας πως η ισοτιμία του αυστραλιανού δολαρίου είναι πολύ υψηλή.

Οι κινεζικές αγορές παραμένουν κλειστές μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Ξεχωρίζει η μετοχή της Rio Tinto που κατέγραψε κέρδη μεγαλύτερα του 4% καθώς έγινε γνωστή η πρόταση συγχώνευσης που έχει τεθεί επί τάπητος από την Glencore.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v