Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Διχασμένοι οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας. Η προσοχή στο Eurogroup αλλά και στη διάσκεψη για την Ουκρανία. Στο στόχαστρο μεταλλευτικός κλάδος και τραπεζικές μετοχές. Κλειστό το Τόκιο λόγω αργίας.

Μικτή εικόνα καταγράφεται στις χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται αφενός στο σημερινό Eurogroup αφετέρου στην κρίσιμη διάσκεψη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,73% στις 24349 μονάδες. Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με απώλειες 0,45% στις 5731 μονάδες. Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται στο μεταλλευτικό και τον ενεργειακό κλάδο. Η τιμή πετρελαίου Brent διαμορφώνεται στα 56,49 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού στα 1.237 δολ. ανά ουγκιά. Στην αυστραλιανή αγορά, η Evolution Mining υποχωρεί κατά 3.4%, Northern Star Resources κατά 3.3% και η Regis Resources κατά 2.5%.

Στη Σεούλ ο δείκτης Kospi έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 1945 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,52% στις 3158 μονάδες και ο CSi 300 κατά 0,8% στις 3434 μονάδες.  

Το χρηματιστήριο του Τόκιο είναι κλειστό λόγω εθνικής εορτής.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας στην τριμηνιαία της έκθεση αναφέρει ότι θα διατηρήσει «σταθερή νομισματική πολιτική» με στόχο τη δημιουργία «ουδέτερου και ήπιου» περιβάλλοντος για την Κίνα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο τραπεζικός κλάδος δέχεται τις εντονότερες πιέσεις. Η μετοχή της  HSBC Holdings, - η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες  λόγω του νέου σκανδάλου – υποχωρεί κατά 2%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v