Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό

Ευρεία άνοδος στις ασιατικές αγορές. Η νομισματική χαλάρωση από την κεντρική τράπεζα, αλλά και οι κρατικές ενέσεις στις αναπτυξιακές τράπεζες της Κίνας δίνουν ώθηση στις αγορές.

Οι αγορές της Ασίας πήραν την σκυτάλη της ανόδου από τη Wall Street στον απόηχο της νομισματικής χαλάρωσης του Πεκίνου.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,4% στις 19.909 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 2% στις 27.634 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,09% στις 2144 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με κέρδη 0,64% στις 5844 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 1,35% στις 4273 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,75% στις 4600 μονάδες.

Την Κυριακή, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε μείωση του λόγου υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων κατά 100 μονάδες βάσης (μεγαλύτερη από τι περίμεναν οι αναλυτές) αποδεσμεύοντας πρακτικά ρευστότητα 161 δισ. δολ. στο τραπεζικό σύστημα. Σήμερα έγινε  γνωστό πως η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε ένεση δισεκατομμυρίων δολαρίων στην China Development Bank αλλά και την Export – Import Bank of China προκειμένου να ενισχύσει τα αναπτυξιακά τους σχέδια.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τις θετικές εκπλήξεις από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ συνέβαλαν στη βελτίωση του κλίματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v