Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις αγορές της Ασίας

Διορθωτικές κινήσεις σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ μετά τα νέα υψηλά. Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές ενόψει των αυριανών ανακοινώσεων για το κινεζικό ΑΕΠ. Προβληματισμός για τα εταιρικά κέρδη στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις για τους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ασίας και ενώ οι επενδυτές περιμένουν κρίσιμες εξελίξεις κατά την αυριανή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,02% στις 19.908 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, που χθες βρέθηκε σε νέο υψηλό 7 ετών και καταγράφει άλμα 12% τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 1,17% στις 27.688 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με κέρδη 0,61% στις 2111 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 0,2% στις 5916 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,29% στις 4109 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,34% στις 4406 μονάδες.

Αύριο ανακοινώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής. Από τις αρχές του έτους, οι κινεζικές αρχές έχουν προχωρήσει σε χαλάρωση πολιτικής και οι αγορές προεξοφλούν νέες κινήσεις κυρίως με μείωση του λόγου υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων.

Σημειώνεται ότι ο Shanghai Composite κατά την χθεσινή συνεδρίαση βρέθηκε σε υψηλό 7 ετών, και ο Shenzhen Composite σε νέο ρεκόρ. Για το 2015 οι δύο δείκτες καταγράφουν αντίστοιχα κέρδη 27,6% και 54,7%.

Επίσης, οι επενδυτές τηρούν σήμερα επιφυλακτική στάση ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ. Ορισμένοι αναλυτές επισημαίνουν πως η δραματική μείωση των αποδόσεων των γερμανικών ομολόγων ενδεχομένως να επιβάλει αλλαγές στην στρατηγική του Μάριο Ντράγκι για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού.

Παράλληλα, η Wall Street κινήθηκε χθες πτωτικά καθώς επικράτησε ο προβληματισμός για την πορεία των εταιρικών κερδών. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη πρώτου τριμήνου των εταιρειών που μετέχουν στον S&P 500 έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά από την 1η Ιανουαρίου. Η Thomson Reuters μάλιστα κάνει λόγο για μείωση των εταιρικών κερδών κατά 2,9% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v