Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινα τα ασιατικά ταμπλό - Κέρδη 2% στη Σαγκάη

Ώθηση στις αγορές από την ανάκαμψη του πετρελαίου. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο ενεργειακός κλάδος. Θετικές εκπλήξεις για την οικονομία της Αυστραλία. Παραμένει υψηλός ο τζίρος στη Σαγκάη στον απόηχο της σύνδεσης με το Χονγκ Κονγκ.

Θετικό πρόσημο καταγράφουν οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες παίρνοντας την σκυτάλη από τη Wall και τις ευρωπαϊκές αγορές. Τα ενθαρρυντικά οικονομικά μεγέθη για την Αυστραλία συνέβαλαν στο θετικό κλίμα, ενώ οι αγορές της Σαγκάης εξακολουθούν να ευνοούνται από την αύξηση του τζίρου που προκάλεσε η σύνδεση με το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Έτσι, στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 2,34% στις 4179 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2,53% στις 4491 μονάδες. Η Citigroup εκτιμά πως οι τραπεζικές καταθέσεις στην Κίνα ανέρχονται στα 19,5 τρισ. δολ. ή δυόμισι φορές την κεφαλαιοποίηση των αγορών Σαγκάης και Χονγκ Κονγκ και εκτιμά ότι μέρος αυτής της ρευστότητας μπορεί να κατευθυνθεί στις συγκεκριμένες χρηματιστηριακές αγορές.

«Οι μετοχές δείχνουν ελκυστικές καθώς υπάρχουν πλεονάζουσες αποταμιεύσεις και ελάχιστες τοποθετήσεις με ικανοποιητικές αποδόσεις» γράφουν οι αναλυτές της.

Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακή άνοδο 0,08% στις 19.885 μονάδες, ενώ ο κορεατικός Kospi με κέρδη 0,94% στις 2139 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,13% στις 27.655 μονάδες.

Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με άνοδο 0,62%, ενώ το δολάριο της Αυστραλίας ενισχύθηκε κατά 1,3%. Αιτία ήταν τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση. Ο δείκτης ανεργίας μειώθηκε στο 6,1%, ενώ το Μάρτιο δημιουργήθηκαν 37.700 νέες θέσεις εργασίας, υπερδιπλάσιες από τις προβλέψεις των αναλυτών. Στο χρηματιστήριο ευνοήθηκε κυρίως ο ενεργειακός κλάδος, καθώς η τιμή του πετρελαίου Brent ανέκαμψε κατά 4%, στα 62,69 δολ. ανά βαρέλι καθώς καταγράφεται επιβράδυνση στην αμερικανική παραγωγή μαύρου χρυσού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v