Στο κόκκινο οι αγορές της Ασίας

Αρνητικό πρόσημο για τους περισσότερους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ασίας. Κλειστά τα χρηματιστήρια σε Τόκιο και Κορέα. Η μείωση επιτοκίων από την RBA δεν βελτίωσε το κλίμα. Οι επενδυτές ανησυχούν πως ίσως κλείνει ο κύκλος νομισματικής χαλάρωσης για την Αυστραλία.

Πιέσεις δέχονται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας, σε μία συνεδρίαση με χαμηλότερο όγκο συναλλαγών καθώς οι αγορές σε Ιαπωνία, Ταϊλάνδη και Νότιο Κορέα είναι κλειστές λόγω αργίας.

Η είδηση της ημέρας ήταν η μείωση επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας και μάλιστα σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο. Ακόμη κι αυτή η εξέλιξη ωστόσο, δεν κατάφερε να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν πως ενδεχομένως να μην υπάρξει νέα μείωση επιτοκίων από την RBA. 

Έτσι, ο αυστραλιανός ΑSX σημειώνει οριακές απώλειες 0,07% στις 5811 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί 2,46% στις 4370 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2,6% στις 4663 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 1,27% στις 27.766 μονάδες. 

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη Γηραιά Ήπειρο. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν αφενός οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές, αφετέρου οι εκλογές της Βρετανίας όπου όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς πρόκειται για την πλέον αμφίρροπη αναμέτρηση της χώρας κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v