Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η προειδοποίηση από την επικεφαλής της Fed για υψηλές αποτιμήσεις στα χρηματιστήρια προβληματίζει και τους επενδυτές στην Ασία. Στο κόκκινο οι περισσότεροι δείκτες. Εντονότερες οι πιέσεις στη Σαγκάη με σενάρια για νέα ρυθμιστικά μέτρα στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας, που επηρεάστηκαν και από το αρνητικό κλείσιμο χθες στη Wall Street Journal. Η προειδοποίηση της Τζάνετ Γέλεν για υψηλές αποτιμήσεις στα χρηματιστήρια, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει τάση ρευστοποίησης κερδών και στις αγορές της Ασίας.

Έτσι, στο χρηματιστήριο του Τόκιο που ήταν κλειστό από τη Δευτέρα λόγω αργίας, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,23% στις 19.291 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,91% στις 27,388 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με πτώση 0,65% στις 2091 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,8% στις 5645 μονάδες. 

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 2,08% στις 4141 μονάδες και ο CSI 300 κατά 1,26% στις 4495 μονάδες. Ειδικότερα για το Shanghai Composite, οι απώλειες της εβδομάδας αγγίζουν το 6,1%, καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται και με τα σενάρια για νέα ρυθμιστικά μέτρα εναντίον της μόχλευσης στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 1%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v