Σταθεροποιητικές κινήσεις στις αγορές της Ασίας

Μικτά πρόσημα και περιορισμένες κινήσεις μετά τις έντονες ρευστοποιήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων. Άλμα 1% για την στερλίνα με την άνετη νίκη Κάμερον. Ψυχραιμία και στην αγορά κρατικών ομολόγων. Η προσοχή στρέφεται στις ΗΠΑ και τα στοιχεία για την ανεργία.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας μετά τις έντονες πιέσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων που έφεραν τους δείκτες της περιοχής στο χαμηλότερο επίπεδο μήνα. Παρά την ανακούφιση που δημιουργεί το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία και η άνετη επικράτηση του Ντέβιντ Κάμερον, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και τηρούν στάση αναμονής ενόψει των κρίσιμων στοιχείων που αναμένονται αργότερα για την αμερικανική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,45% στις 19.379 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,45% στις 27.413 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε με απώλειες 0,6% στις 2085 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX χαμηλότερα κατά 0,05% στις 5641 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,15% στις 4106 μονάδες και ο CSI 300 κατά 0,34% στις 4454 μονάδες.

Έντονες είναι οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος με την στερλίνα να καταγράφει άλμα 1% στα 1,539 δολ., καθώς οι δημοσκοπήσεις διαψεύσθηκαν και οι «πλέον αμφίρροπες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών για την Βρετανία» αποδείχθηκαν άνετη νίκη του κ. Κάμερον.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται και στις αγορές κρατικών ομολόγων μετά το έντονο sell off των τελευταίων 8 συνεδριάσεων, που έφεραν το 10ετές yield του γερμανικού Bund στο 0,8% από 0,05%. «Οι αποδόσεις αυξήθηκαν σε τέτοια επίπεδα που πλέον προσελκύουν επενδυτές» εξηγεί ο Chotaro Morita, της SMBC Nikko Securities.

Η προσοχή στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ όπου σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία ανεργίας, τα οποία η Fed έχει θέσει ως βασικό παράγοντα για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο 224.000 νέες θέσεις εργασίας έναντι 126.000 τον προηγούμενο μήνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v