Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Το νέο ρεκόρ της Wall Street αλλά και η αισιοδοξία που εκφράζει η Τράπεζα της Ιαπωνίας έδωσαν ώθηση στις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές, που κλείνουν την εβδομάδα με θετικό πρόσημο.

Σε θετικό κλίμα κλείνει η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές, καθώς οι ασιατικές μετοχές καταγράφουν άνοδο μετά το νέο ρεκόρ της Wall Street, αλλά και την αισιοδοξία της Τράπεζας της Ιαπωνίας για την οικονομία της χώρας, μετά τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,9%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 0,3% στις 20.264,41 μονάδες, σε νέο υψηλό 15ετίας.

Οι ιαπωνικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικά καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ του α' τριμήνου, που κινήθηκε σε υψηλότερο του αναμενόμενου επίπεδο, ενώ η πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη.

Κέρδη 0,6% για τον Hang Seng στις 27.956 μονάδες, 1,10% για τον Kospi στις 2.146 μονάδες, 2% για τον κινεζικό δείκτη CSI στις 4.937 μονάδες και 2,59% για τον Shanghai Composite, ενώ οριακά υψηλότερα έκλεισε ο δείκτης ASX στις 5.668,2 μονάδες (+0,08%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v