Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-πιστωτών, αλλά και η απόφαση της κινεζικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς για περιορισμούς σε margin trading και short selling δημιουργούν αρνητικό κλίμα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σε αρνητικό πεδίο οι κυριότερες ασιατικές αγορές, μετά την διακοπή των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Το κλίμα επιβαρύνεται από το selloff στις κινεζικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές αντιδρούν στην ανακοίνωση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς της Κίνας για περιορισμούς στο margin trading και το short selling. 

Εν τω μεταξύ, περίπου 25 κινεζικές εταιρείες πρόκειται να προχωρήσουν σε αρχικές δημόσιες προσφορές αυτήν την εβδομάδα, από τις οποίες εκτιμάται ότι θα αντληθούν 5,7 τρισ. γουάν. 

Οι επενδυτές στρέφουν επίσης την προσοχή τους στην συνεδρίαση της Fed, την Τετάρτη, όπου ενδέχεται να υπάρξουν ενδείξεις ως προς το πότε θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι συνεδριάσεις πραγματοποιούν επίσης αυτήν την εβδομάδα οι Κεντρικές Τράπεζες της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας, αν και αναμένεται να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκιά τους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,95% στις 590,97 μονάδες, ενώ με οριακές απώλειες 0,09% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.387,79 μονάδες. 

Απώλειες 0,97% για τον κινεζικό CSI στις 5.283 μονάδες, 0,86% για τον Shanghai Composite στις 5.122 μονάδες, 1,35% για τον Hang Seng στις 26.906 μονάδες. Μικρότερες οι απώλειες για ASX (-0,19%) και Kospi (-0,48%) στις 5.541,5 και 2.042 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v