Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Με τη βοήθεια της Glencore, τα ασιατικά χρηματιστήρια προσπαθούν σήμερα να ανακτήσουν μέρος του εδάφους που έχασαν τις τελευταίες ημέρες. Προς τριμηνιαία πτώση 18,5% οδεύει ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας.

Σε μίνι ράλι επιδίδονται σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το χαμηλό τριετίας στο οποίο «βούλιαξαν» χθες, ωστόσο οι ανησυχίες για τις προοπτικές του κλάδου των εμπορευμάτων σε συνδυασμό με της ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας κρατούν τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού σε πορεία καταγραφής απωλειών για το τρίμηνο.

Η ανάκαμψη κατά 16,9% της μετοχής της Glencore -που είχε καταγράψει ιστορικά χαμηλά στην αρχή της εβδομάδας λόγω ανησυχιών για την ικανότητα της εταιρείας να αντέξει μια παρατεταμένη περίοδο πτώσης στις τιμές των μετάλλων- βοήθησε ώστε να αναθαρρήσουν οι επενδυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχυόταν κατά 1,6%, ωστόσο παραμένει σε τροχιά καταγραφής πτώσης 2,9% τον Σεπτέμβριο, διευρύνοντας τις απώλειες για το τρίμηνο στο 17,7%. Πρόκειται για τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Με κέρδη 2,7% στις 17.388 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, ενώ κατά 1,7% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 20.905 μονάδες, 2,03% ο δείκτης ASX στις 5.058 μονάδες, 1,03% κινείται ο δείκτης Kospi στις 1.962 μονάδες, κατά 1,04% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.069 μονάδες και 1,33% ο δείκτης CSI στις 3.221 μονάδες.

Νωρίτερα, το Πεκίνο ανακοίνωσε πως θα μειώσει στο μισό τον φόρο στις πωλήσεις οχημάτων με μικρούς κινητήρες, δίνοντας έτσι ώθηση κυρίως στις μετοχές του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την εργοστασιακή παραγωγή της Ιαπωνίας, τα οποία εμφάνισαν απροσδόκητη πτώση κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v