Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά οι μετοχές σε Ιαπωνία και Κίνα, αλλά πιέσεις σε Αυστραλία και Κορέα. Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων επιβαρύνει τους τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Μικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις ιαπωνικές και κινεζικές μετοχές να καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη, ενώ το δολάριο ενισχύεται σε υψηλό 7μήνου έναντι των άλλων νομισμάτων, καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ ενισχύουν τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, για πρώτη φορά μετά από περίπου μια δεκαετία και ο τερματισμός της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, που για επτά χρόνια έριχνε χρήμα στις παγκόσμιες αγορές, επιβαρύνει τους τίτλους υψηλότερου ρίσκου, αλλά και τις αγορές εξαγωγικών χωρών της Ασίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1%, ενώ απώλειες 1,7% κατέγραφε ο δείκτης ASX στις 5.180 μονάδες, 0,06% ο δείκτης Hang Seng στις 22.853 μονάδες και 0,75% ο δείκτης Kospi στις 2.025 μονάδες.

Αντιθέτως, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με κέρδη 1,96% στις 19.642 μονάδες, ενώ κέρδη 1,81% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.654 μονάδες και 1,64% ο δείκτης CSI στις 3.855 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v