Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές θα εκτιμούν πως οι επιθέσεις στο Παρίσι έχουν περιορισμένη επίπτωση στα χρηματιστήρια.

Ανοδικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα χθεσινοβραδινά κέρδη στη Wall Street, με τους επενδυτές να ανακτούν τις απώλειες που ήρθαν στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

«Οι επενδυτές θεωρούν πως οι επιθέσεις στο Παρίσι θα έχουν μικρή επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία μακροπρόθεσμα», σχολιάζει ο αναλυτής της Daiwa Securuties, Hikaru Satο, συμπληρώνοντας ότι «αναλόγως των νέων εξελίξεων, η αγορά θα μπορούσε να επηρεαστεί στο μέλλον, τώρα όμως η γνώμη της αγοράς είναι πως οι επιθέσεις έχουν περιορισμένη επίπτωση στα χρηματιστήρια».

Στο μεταξύ, οι προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο δίνουν ώθηση στο δολάριο, οδηγώντας χαμηλότερα το γεν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,7%, ανακάμπτοντας από το χαμηλό έξι εβδομάδων που κατέγραψε στην προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ με κέρδη 1,22% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.630 μονάδες.

Άνοδος 1,88% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.424 μονάδες, 2,17% για τον ASX στις 5.174 μονάδες και 1,06% για τον δείκτη Kospi στις 1.963 μονάδες, κέρδη 1,03% για τον δείκτη Shanghai Composite στις 3.644 μονάδες και 0,89% για τον δείκτη CSI στις 3.797 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v