Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό έξι εβδομάδων οι ασιατικές μετοχές

Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αλλά και λόγω των απογοητευτικών στοιχείων για την ιαπωνική οικονομία.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων υποχωρούν οι ασιατικές μετοχές, με τους επενδυτές να στρέφονται στο ασφαλές καταφύγιο του δολαρίου, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι και την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για την ιαπωνική οικονομία

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 1% περίπου, ενώ απώλειες 1,04% στις 19.393 μονάδες καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο.

Πτώση 1,64% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.029 μονάδες, 1,53% για τον δείκτη Kospi στις 1.943 μονάδες και 0,92% για τον δείκτη ASX στις 5.064 μονάδες, ενώ χαμηλότερα κατά 0,53% κινείται ο Shanghai Composite στις 3.559 μονάδες και κατά 0,84% ο CSI στις 3.714 μονάδες.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και των εταιρειών που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Σημειώνεται πως οι επιθέσεις στο Παρίσι θεωρείται ότι θα προκαλέσουν ένα βραχυπρόθεσμα ξεπούλημα στις διεθνείς αγορές μετοχών σήμερα, ωστόσο λίγοι είναι οι στρατηγικοί αναλυτές που αναμένουν παρατεταμένη οικονομική επίπτωση ή αλλαγή στις κυρίαρχες τάσεις της αγοράς.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία ανακοίνωσε τα στοιχεία για το Ιαπωνικό ΑΕΠ, το οποίο συρρικνώθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, έναντι συρρίκνωσης 0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v