Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» τα ασιατικά χρηματιστήρια

Σημαντικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, μετά την πτώση σε πολυετή χαμηλά των τιμών των εμπορευμάτων και εν μέσω αυξανόμενων ενδείξεων ότι η Fed θα αυξήσει τον επόμενο μήνα τα επιτόκιά της. Αυξάνουν τα περιθώρια trading τα χρηματιστήρια Σαγκάης και Σενζέν.

Πτωτικά κινούνται οι ασιατικές αγορές, μετά τη «βουτιά» των τιμών των εμπορευμάτων σε πολυετή χαμηλά λόγω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης θα επιδεινώσει τον υπερκορεσμό της αγοράς, την ώρα που αξιωματούχοι της Fed συνεχίζουν να τάσσονται υπέρ της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,2%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,51% στις 19.596 μονάδες.

«Βουτιά» 2,02% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.427 μονάδες, χαμηλότερα κατά 1,36% διαμορφώθηκε ο δείκτης ASX στις 5.111 μονάδες, κατά 1% ο δείκτης Kospi στις 1.973 μονάδες, ενώ με απώλειες 1,41% έκλεισε ο Shanghai Composite στις 3.581 μονάδες και 1,29% ο δείκτης CSI στις 3.746 μονάδες.

Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια της Σαγκάης και της Σενζέν ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να προχωρήσουν σε αύξηση των περιθωρίων trading. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v